Ir išties – žemaitės nuo Telšių bulvinė rožė atrodo taip įspūdingai, kad vien vaizdo įrašą bežiūrint ima kauptis seilės.

„Namuose bulvinius patiekalus gaminame dažnai, nes mes labai mėgstame bulves. Neatsinostra, nes truputis fantazijos ir įprasti patiekalai įgauna kitokius skonius“, – pasakoja Laima.

Grįžusius namo vaikus Laima visada stengiasi palepinti gardžiai pamaitindama. Ir tai jai tikrai sekasi, mat mažasis anūkas Vijus kartą pasakė, kad „močiutės restoranėlis dirba keturis kartus ir dar duoda deserto“.

Didžiulę aistrą maisto gaminimui jaučianti Laima ja užkrėtė ir kitus namiškius – susitikę visi kartu gamina ir mėgaujasi buvimu kartu.

„O šį receptą kažkada pamačiau internete. Aš jį pakoregavau ir patobulinau pagal save. Įdomesniais patiekalais visada stengiuosi pavaišinti ir draugus – užsukdami į svečius jie jau tikisi įdomesnių patiekalų ir man vis dar pavyksta juos nustebinti. Taip nutiko ir su šiuo patiekalu“, – pasakoja L. Šapienė.

Šitaip paruoštas bulves galima valgyti su daržovėmis ar tik užgerti kefyru, pasukomis. Norint galima ir mėgiamu padažu paskaninti.

Laimos bulvinė rožė

Reikės:
bulvių
mėgstamos mėsos faršo (kiaulienos, vištienos – nesvarbu)
morkos – 1 vnt.
svogūno – 1 vnt.
sojos padažo – 2 v. š.
Prieskonių, druskos

Gaminame:

* Bulves plonai supjaustyti – peiliuku ar stambesne tarka, ir apie 5 minutes pavirti vandenyje. Bulves sudėti jau į verdantį vandenį.

* Po 5 minučių išgriebiame ir sudedame į šaltą šiek tiek pasūdytą vandenį. Palaikome, kol paruošime mėsą.

* Tarkuotą morką pakepinti keptuvėje su svogūnu. Suminkštėjusius supilti ant mėsos faršo. Įpilti sojos, berti druskos, mėgstamų prieskonių.

* Tada mėsą dėti į skardą, Laima rinkosi apvalų stiklinį indą. Faršą išlyginti ir smaigstyti į jį bulvių skridinukus formuojant gėlytę.

* Tada aptepti bulves aliejumi ir kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių, kol apskrus.
* Šį patiekalą galima ruošti ir keksiukų formelėse – tokiu atveju kiekvienam valgytojui bus atskira porcija.

* „Jau kepant, kai po namus pasklis malonus kepinio aromatas net galva suksis“, – žada recepto autorė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją