Kviečiamos visos Lietuvos krepšininkės, kurios nori dalyvauti turnyre ir tapti Lietuvos moterų 3X3 krepšinio rinktinės narėmis.

Visas kelionės į Vengriją ir dalyvavimo tarptautiniame atrankos turnyre išlaidas padengs LKF.

Lietuvos atrankos turnyras vykdomas Kėdainių sporto rūmuose gegužės 28 d. nuo 13 val. Dalyvių registracija prasideda 12.30 val.

Savo ruožtu Lietuvos vyrų 3X3 rinktinė, kurią sudaro nacionalinę atranką laimėjusi „Štangistų“ komanda, sužinojo savo pirmus varžovus 2014 FIBA 3X3 pasaulio čempionate. Jis vyks birželio 5-8 dienomis Maskvoje.

24 antrame FIBA 3X3 pasaulio čempionate dalyvausiančios komandos buvo suskirstytos į 4 grupes po 6 ekipas. Lietuvos komanda rungtyniaus B grupėje su Rumunijos, Rusijos, Venesuelos, Argentinos ir Kataro atstovais.

Iš grupės į aštuntfinalį patenka po 4 komandas. Varžybos vyks Maskvos Lužnikų sporto komplekse.

Pirmą FIBA trijulių pasaulio čempionatą 2012 metų Atėnuose (Graikija) laimėjo Serbijos rinktinė. Tokia pačia sudėtimi ji atvyksta ir į Maskvą.

Savo ruožtu atstovauti Lietuvai teisę gegužės pradžioje iškovojo pirmąjį šalyje FIBA 3X3 reitingą turintis Ovidijus Varanauskas, Vitalijus Lukša, Darius Tarvydas ir Giedrius Marčiukaitis.

Vyrų pasaulio čempionato grupių sudėtys: