Taigi, jūs skubate į sporto klubą, nusisamdote asmeninį trenerį, tačiau „six packas“ taip ir neišryškėja. Kodėl? Štai dešimt priežasčių, kodėl net ir treniruojantis neatsiranda svajonių pilvo presas.

Pirma priežastis yra banali – raumenų masės trūkumas. Kiekvienas žmogus turi skirtingą įgimtą pilvo raumenų skaidulų lygį, tad užsukus į sporto salę pirmas reikalas, kurio jums reikia griebtis – lavinti pilvo presą. Tad nusiteikite tam, kad užsukus į sporto salę jums teks daryti begalę pritūpimų su dideliu svoriu.

Antra priežastis – genai. Jei jūsų genuose yra užprogramuotas polinkis į antsvorį ir pilvo riebaliukai slepia presą, tikėtina, kad svajones apie „six packą“ teks palaidoti – net jei sulieknėsite taip, jog iš jūsų rankų ir kojų liks tik kaulai.

Trečia priežastis – skysčių trūkumas. Šiais greito ir apdoroto maisto laikais skysčių nepakankamumas organizme tapo įprastu dalyku. Tačiau jei jūs negersite daug vandens, tapsite panašiu į mėsainius, kuriuos valgote. Dešimt stiklinių vandens – štai toks kiekis turi tapti jūsų dienos norma. Ir nepamirškite druskinės – sūrus vanduo ilgiau išsilaiko organizme.

Ketvirta priežastis – miego trūkumas. Jūs darbo kabinete užsisėdite iki vėlumos, tikėdamiesi, jog savaitgalį pavyks išsimiegoti? Tačiau jei jau susiruošėte dailinti pilvo presą, kai kuriuos įpročius teks keisti. Miego trūkumas organizme skatina išsiskirti kortizolį – vadinamąjį streso hormoną, kuris skatina riebalų kaupimąsi. Jums teks į lovą gultis anksčiau – ir tai ne tik padės siekiant idealaus pilvo preso, tačiau ir dieną pavers kur kas produktyvesne.

Penkta priežastis – užsitęsusios dietos. Kaip ir dauguma žmonių jūs matyt galvojate, kad pašalinus iš raciono angliavandenius, jūs galėsite pasigirti kur kas lieknesnėmis kūno formomis. Tačiau tai nėra visai tikslu. Mažai angliavandenių turinčios dietos gali padėti atsikratyti riebalų, tačiau užsitęsusios dietos gali brangiai atsieiti: tam tikri riebalus deginantys hormonai nustos išsiskirti, mat organizmas jūsų dietą supras kaip signalą, jog riebalų deginti nebereikia – jie nebeatsiranda. Tai tiesiog gali išjungti jūsų organizmo metabolizmą (cheminių reakcijų, vykstančių ląstelėse, visuma), ir kai jis sulėtės, o jūs nustosite laikytis dietos, staigiai priaugsite svorio. O atsikratyti jo taps labai sudėtinga. Tad norint išlaikyti balansą, nors kartą per savaitę reikėtų valgyti angliavandenių turinčius maisto produktus.

Šešta priežastis – jūs pernelyg daug galvojate apie „six packą“. Daugelis vyrų, siekiantys tobulo pilvo preso, pradeda daryti pratimus, skirtus tik jam. Tačiau toks požiūris nėra teisingas. Pilvo raumenų masė yra pernelyg maža, ir jei treniruosite tik šią raumenų grupę, nesudeginsite kitų kalorijų, kurias galite pradanginti treniruodami kitas raumenų grupes.

Septinta priežastis – jūs nuolat nesirūpinate pilvo presu. Net tada, kai Palangos paplūdimyje susižavėjusios merginos neatplėš akių nuo jūsų pilvo preso, nereikia manyti, kad taką į sporto salę galima pamiršti. Pilvo presu reikia nuolat rūpintis, tai turi tapti įpročiu.

Aštunta priežastis – per daug mėgaujatės svaiginančiais gėrimais. Dar vieną bokalą, dar vieną taurelę – penktadienio vakaras su bičiuliais įtraukia kaip liūnas, tačiau nereikia pamiršti, kad sulig kiekviena tokia nuodėme, bliūkšta ir jūsų per prakaitą ištobulintas pilvo presas. Patekęs į organizmą, alkoholis stabdo riebalų pasišalinimą. Šia tema galima moralizuoti ir diskutuoti, kad „nuo alaus nestorėjama“ kiek nori, tačiau praradę savikontrolę ir po kurio laiko žvilgtelėję į veidrodį, galėsite tik liūdnai atsidusti.

Devinta priežastis – stresas. Stresas, kaip ir miego trūkumas, išleidžia kortizolį iš narvelio, ir jis greitai „suorganizuoja“ riebalų sankaupas pilvo srityje. Stresas ne tik papildo riebalų atsargas, bet ir mažina raumenų masę. Deja, vaistas nuo streso yra tik vienas – jums teks keisti gyvenimo būdą, kad ir kaip tai keistai skambėtų XXI amžiaus kontekste. 

Dešimta priežastis – tikimybė palūžti. Deja, net tie, kurie mano turintys geležinę valią, palūžta laikydamiesi griežtos dietos. Ir vaizdelis, kad jūs atsiduriate prie švediško stalo ir griebiate viską iš eilės, gali tapti labai realus. Kai jūsų galvoje eilinį kartą šmėsteli mintis apie tai, kaip būtų smagu prisikimšti pilvą, prisiminkite Palangos paplūdimio merginas ir tobulą pilvo presą. Peržiūrėkite savo racioną, pajauskite patys, ko jums nereikėtų valgyti, nuo kokių produktų susilaikyti. Griežtos dietos padeda siekti tobulo preso, tačiau pernelyg mažai kalorijų jus gali išprovokuoti minėtam vaizdeliui prie švediško stalo.