Dviems porcijoms reiks:

2 vištienos filė
1,5 stiklinės kefyro/rūgpienio/pasukų/natūralaus jogurto

druskos
pipirų
saldžiosios paprikos miltelių

80 g puskiečio sūrio (pvz, Edam‘o, tačiau iš esmės tiks bet koks fermentinis)
3 skiltelių česnako
30 g sviesto
poros šaukštų džiūvėsėlių

Procesas:

Vištienos filė įpjauname iš storiosios pusės, šitaip padarydami kišenę. Tik jokiu būdu kiaurai neperpjaunam. Užpilam rūgusio pieno produktu ir paliekam marinuotis.

Po poros valandų mėsą nuplaunam po šaltu vandeniu ir nusausinam. Įtrinam druska, pipirais, saldžiosios paprikos milteliais ar tiesiog mėgstamais vištienos priekoniais.

Įjungiam orkaitę – 250 laipsnių. Išlydom sviestą ir paliekam kiek atvėst. Sutarkuojam sūrį ir, atidėję dosnų žiupsnį į šoną, sumaišom su smulkiai kapotu česnaku. Dalijam pusiau ir sukemšam į mėsos kišenes. Sūrio likutį sumaišom su džiūvėsėliais.

Įdarytą filė merkiam į sviestą, pasistengiam, kad ji visa dailiai riebalų sluoksneliu pasidengtų, ir apvoliojam džiūvėsėlių-sūrio mišiny. Guldom į sviestu ar aliejum pateptą skardą ir šaunam į orkaitę. Kepam 8-10 minučių ir, sumažinę kaitrą iki 180 laipsnių, paliekam orkaitėję dar penkiolikai. Aukšta temperatūra kepimo pradžioje padeda mėsos paviršiui apskrusti greičiau nei išsiskis sultys, todėl mėsa neišsausėja. Jei kepsnio viršus netyčia imtų degti, uždengiam folija.

Valgom išsyk. Su česnakinėm morkų salotom. Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)