4 porcijos

Produktai:

8 vištienos ketvirčiai,
1 skiltelė česnako,
100 gramų mėlynųjų slyvų be kauliukų,
200 ml raudonojo sauso vyno,
1 šaukštas obuolių acto,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukšteliai cukraus,
3 gvazdikėliai,
2 kvapiųjų pipirų grūdeliai,
druskos, juodųjų pipirų.

Padažui:

100 gramų mėlynojo pelėsio sūrio,
3 – 4 šaukštai grietinės,
Keli svogūnų laiškai.

Kaip gaminti:

Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Sumaišykite česnaką, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir actą. Šia mase įtrinkite vištienos ketvirčius ir palikite 10 min. Ąsotėlyje pakaitinkite vyną su cukrumi, gvazdikėliais ir kvapiaisiais pipirais. Sudėkite slyvas ir 3 min. pavirkite. Paskui išimkite gvazdikėlius ir pipirus.

Trintuvu sutrinkite slyvas su vynu iki vientisos masės. Vištienos ketvirčius sudėkite į kepimo skardą ir 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 45 min. Sūrį sutrinkite šakute, sumaišykite su grietine ir smulkintais svogūnų laiškais.

Iškepusius vištienos ketvirčius apliekite mėlynųjų slyvų padažu ir išmaišykite. Patiekite vištieną su sūrio padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)