1 višta,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
50 g supjaustytos pančetos,
1 smulkiai pjaustytas svogūnas,
125 ml baltojo vyno,
4 pomidorai,
225 ml vištienos sultinio,
druska ir pipirai.
Gaminimo būdas:
1. Vištą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į 8 dalis. Įtrinkite druska ir pipirais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite pančetą bei svogūnus. Tada sudėkite vištienos gabalėlius ir juos pakepinkite iš visų pusių (3-4 min). Supilkite vyną ir pakaitinkite dar 5 min.
2. Nulupkite pomidorus, supjaustykite juos į 4 dalis, išskobkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais. Suberkite į keptuvę su vištiena ir užpilkite sultiniu. Uždenkite ir 30-40 min troškinkite ant nedidelės ugnies. Pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite.
Skanaus!