4 porcijom reikės

· 4 vištienos krūtinėlių
· Puodelio špinatų
· 1 puodelio čederio sūrio
· 1 didelio pomidoro, perpjauto į keturias dalis
· 6 kiaušinių baltymų
· Ketvirtadalio stiklinės vištienos ar daržovių sultinio
· Pusės stiklinės miltų
· 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus

Padažui:

· Stiklinės smulkiai supjaustytų pomidorų
· Pusės stiklinės pjaustytų špinatų
· 2 valgomųjų šaukštų acto
· Pusės stiklinės vištienos ar daržovių sultinio
· Šviežio ar džiovinto baziliko
· Druskos ir grūstų pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Ant pjaustymo lentelės pasiguldykite vištienos krūtinėles. Ant kiekvienos jų dėkite po ketvirtadalį špinatų, sūrio ir pomidoro. Kiekvieną krūtinėlę susukite į suktinuką. Sutvirtinkite mediniu smeigtuku.

Dubenyje išmaišykite kiaušinių baltymus ir sultinį. Į plačią gilią lėkštę suberkite miltus. Kiekvieną vištienos krūtinėlės suktinuką apvoliokite miltuose, tuomet baltymų ir sultinio masėje, tuomet vėl miltuose.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų – tuomet jose iš visų pusių apkepkite vištienos krūtinėlės suktinukus, tol kol jie gražiai apskrus. Apkeptus suktinukus sudėkite į kepimo skardą ir 20-iai minučių pašaukite į orkaitę. Per tą laiką pasigaminkite padažą.

Nedidelėje keptuvėje patroškinkite supjaustytus pomidorus, špinatus, supilkite sultinį, actą, įberkite baziliko. Leiskite padažui užvirti ir troškinkite dar maždaug dvi minutes. Paskaninkite druska ir grūstais pipirais.

Suktinukus ištraukite iš orkaitės. Kiekvieną supjaustykite maždaug 3 centimetrų storio riekelėmis. Sudėkite į lėkštes ir apliekite pomidorų padažu. Patiekalą papuoškite špinatų lapais. Tai puiki idėja šeimos pietums.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)