Pasiruošimo laikas: 1 val.
Gaminimo laikas: 25 min.

Jums reikės:

500 g kiaulienos ir jautienos faršo,
500 g moliūgo,
1/2 svogūno galvutės,
2 skiltelių česnako,
1 riekelės baltos duonos,
1 kiaušinio trynio,
5 valg. šaukštų aliejaus,
2-3 valg. šaukštų pieno,
1 arbat. šaukštelio kmynų,
2 valg. šaukštų miltų,
druskos,
pipirų.

Gaminimas:

Duoną užmerkite piene. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje (1 valg. šaukšte) apie 6 min. Sumaišykite faršą su kiaušinio tryniu, išmirkytos duonos minkštimu, kmynais ir pakepintais svogūnais ir česnakais.

Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas ir stambiai sutarkuokite. Sumaišykite su faršu. Pagardinkite druska ir pipirais. Faršą gerai išminkykite ir padėkite į šaldytuvą 1 val.

Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Iš mėsos masės formuokite kotletus, apvoliokite juos miltuose ir apkepinkite ant vidutinės ugnies po 3-4 min. iš abiejų pusių. Sumažinkite temperatūrą, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar 5 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)