6-8 porcijoms reikės:

• 600 gramų jautienos
• 3 mėtos šakelių
• 2 skiltelių česnako
• 2 kiaušinių
• 4 riekelių duonos
• 4 valgomųjų šaukštų miltų
• 50 ml pieno
• 150 gramų augalinio aliejaus
• Pusės arbatinio šaukštelio prieskonių žolių (čiobrelių, mairūno, baziliko)
• Truputėlio kvapniųjų pipirų
• Druskos
• Augalinio aliejaus kepimui
• Žalumynų papuošimui

Gaminimas:

1. Duoną užmerkite piene. Nusunkite. Duoną ir jautieną sumalkite mėsmale. Mėtos lapelius stambiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir išspauskite.

2. Į faršą sudėkite mėtas, česnaką, įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite prieskonines žoles, kvapniuosius pipirus, druską, viską gerai išmaišykite. Likusius kiaušinius išplakite su trupučiu druskos.

3. Iš faršo formuokite kamuoliukus. Iš pradžių juos apvoliokite miltuose, o tada – kiaušinių plakinyje.

4. Jautienos rutuliukus kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje – kepkite apie 7 minutes. Paruoštus kamuoliukus papuoškite žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją