Produktai:

6 vištienos filė (be odelės),
300 – 400 ml kokosų pieno,
1 kiaušinis,
1 sauja svogūnų laiškų,
1 sauja kalendros,
3 cm imbiero šaknies,
4 česnako skiltelės,
2 šaukštai manų kruopų,
2 šaukšteliai kario,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Susmulkinkite svogūnus (baltą dalį nupjaukite), kalendros šakelių stiebelius nupjaustykite. Sumalkite vištienos filė mėsmale su kalendros stiebeliais ir baltomis svogūnų dalimis.

2. Česnako skilteles ir imbiero šaknį nulupkite, smulkiai supjaustykite, sumaišykite ir padalinkite perpus. Pusę šios masės suberkite į faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, 1 šaukštelį kario, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite ir paikite pastovėti 15 – 30 min.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo formą aukštais kraštais ištepkite aliejumi, rankas irgi pasitepkite aliejumi. Suvoliokite iš faršo graikinio riešuto dydžio frikadeles, sudėliokite jas į kepimo formą.

4. Pašaukite kepimo formą s frikadelėmis į orkaitę. Po 3 – 4 min. apverskite frikadeles ir dar 3 – 4 min. pakepkite.

5. Kol kepa frikadelės, puode įkaitinkite aliejų ir maišydami 1 min. pakepkite likusius svogūnus ir imbierus. Suberkite likusį karį, išmaišykite, po pusės min. supilkite kokosų pieną ir užvirinkite.

6. Užliekite mišiniu su kokosų pienu frikadeles, sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 140 laipsnių ir kepkite frikadeles 10 – 15 min. Per šį laiką vieną kartą išimkite kepimo formą ir pamaišykite padažą. Prieš patiekdami apibarstykite žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)