Jogos trenerė Irina Heyn:

- Jogos treniruotes rekomenduočiau žmonėms, norintiems atgauti dvasinę ramybę. Šiais laikais žmonės patiria daug streso, įtampos, tad jiems būtina atsipalaiduoti, palaikyti dvasinę ramybę. Juk sakoma, jog joga lavina ne tik kūną, bet ir protą, sielą. Taip pat šias treniruotes turėtų rinktis žmonės, norintys pagerinti lankstumą, išmokti taisyklingai kvėpuoti.

Treniruočių metu žmonės atlieka įvairias pozas, lėtus ir plastiškus judesius bei kvėpavimo pratimus, išmankština kiekvieną kūno raumenį, ypatingai giliuosius raumenis, gerina judesių koordinaciją, plastiką. Tai malonus užsiėmimas, nes raumenys stiprinami be didelės kūno įtampos.

Treniruotės intensyvumas priklauso nuo to, kokią jogos rūšis pasirenkama. Tačiau visų jogos užsiėmimų metu daug dėmesio skiriama atsipalaidavimui. Užsiėmimų pabaigoje uždegamas smilkalas arba žvakė, žmogui leidžiama atsipalaiduoti, pailsėti.

Kalanetikos trenerė Greta Lukauskaitė:

- Kalanetika – jogos ir baleto junginys, kurį išrado buvusi balerina, patyrusi nugaros traumą. Dėl to ši treniruotė yra neintensyvi, tinka ir tiems žmonėms, kurie turi nugaros problemų. Ją gali lankyti bet kokio amžiaus, fizinio pasiruošimo žmogus. Puikiai tinka moterims, vyrams ir net vaikams. Treniruotės metu treniruojami gilieji raumenys, todėl po treniruotės jaučiamas malonus vidinis karštis, tačiau nesuprakaituojama.

Kalanetikos treniruotė yra labai harmoninga, todėl visada patariu žmonėms lankyti ją, kai norima ne tik tapti lankstesniu, pagražinti laikyseną, pagerinti koordinaciją, turėti proporcingą kūno reljefą, bet ir subalansuoti vidinę pusiausvyrą. Kalanetika padeda sumažinti stresą, įtampą, mažina apetitą.

Ši treniruotė dažnai vadinama karališka mankšta, nes ji nėra pernelyg intensyvi, tačiau po užsiėmimo jaučiamas stiprus jos poveikis, matomi ne tik išoriniai pokyčiai, bet ir vidiniai. Žmonės atsigauna, daugiau šypsosi.

Zumbos instruktorė Karina Paulauskaitė:

- Jei mėgstate lotynų muzikos ritmus, norite atsipalaiduoti ir kartoti paprastus judesius pagal aistringą, uždegančią pasaulio muziką, rinkitės zumbą. Jūs būsite priversti suprakaituoti ir gerai pasilinksminti. Treniruotės metu atliekami ne tik šokių judesiai, bet ir kūno stiprinimo pratimai.

Zumbos treniruotės metu dirba visas kūnas. Ypač treniruojami preso ir nugaros raumenys, sustangrėja pilvo raumenys, taip sumažindami nugaros apkrovą ir skausmą.

Zumbos be jokio skausmo krenta svoris ties šlaunų, pilvo, rankų sritimis. Ji taip pat puikiai padeda atsikratyti streso, terapiškai veikia ir ritminga muzika bei šokis.

Treniruotės intervalinės – kaitoma greita ir lėta muzika, todėl nepervargstama, neperkraunama širdis. Dėl šios priežasties treniruotes gali lankyti ir maži vaikai ir jau senyvo amžiaus žmonės. Zumba padeda sureguliuoti kraujo spaudimą, o grojant užvedančiai muzikai – gaunama daug gerų emocijų. Tai puiki treniruotė, jei norite pamilti savo kūną veidrodyje.

Vandens aeorobikos treneris Kazimieras Čiginskas:

- Žmonės, kurie ieško lengvesnio krūvio treniruočių, tačiau nori sustiprinti kūną ir pagerinti fizinę bei psichologinę sveikatą, turėtų rinktis vandens aerobiką. Mankštose atliekami judesiai padeda atsigaunant po traumų, stimuliuoja kraujagyslių ir širdies sistemą, smegenų veiklą, gerina koordinaciją. Vandenyje atliekami judesiai nekenkia sąnariams, padeda žmonėms, kurie turi stuburo problemų.

Netiesa, kad šių treniruočių negalima lankyti nemokant plaukti. Priešingai, treniruočių metu žmonėms suteikiamos priemonės, kurių pagalba galima išsilaikyti vandenyje ir net pramokti plaukti.

Treniruotės yra pakankamai intensyvios, tačiau jas gali lankyti net ir nėščios moterys, nes vandenyje atliekami pratimai ne taip kenkia sąnariams, sušvelnina judesius. Vandens aerobika leidžia pajusti, kaip palaipsniui kūnas tampa tvirtesnis - sustiprėja šlaunų, klubų, pilvo, sėdmenų raumenys, pagreitėja medžiagų apykaita. Taip pat didinamas odos elastingumas, atsikratoma nuovargio, blogos nuotaikos ir miego sutrikimų.