Šis receptas labai nesudėtingas, bet įdomus, nes panaudosite ne tik burokėlius, bet ir kitas mūsų daržo gėrybes.

REIKĖS:

4 kg žalių burokėlių;

2 kg pomidorų;

0,5 kg svogūnų;

0,5 kg paprikų;

200 g česnakų;

250 ml acto;

aliejaus kepimui;

200 g cukraus;

50 g druskos,

GAMINIMAS:

Burokėlius sutarkuokite, pomidorus ir paprikas supjaustykite kubeliais, svogūnus susmulkinkite pusžiedžiais. Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, paskui sudėkite pomidorus ir paprikas. Viską supilkite į puodą. Kai daržovės užvirs ir išleis skystį, supilkite actą ir sudėkite tarkuotus burokėlius. Į masę berkite visus prieskonius. Ant nedidelės ugnies virkite 3040 minučių. Likus maždaug 10 min. iki virimo pabaigos, sudėkite labai smulkiai sukapotus česnakus. Mišrainę pilkite į gerai iškaitintus stiklainius, apverskite ir palaikykite, kol atvės. Skanaus!