burokėlių mišrainė

9 straipsnių

Burokėlių mišrainė (nevart. vinegretas nuo pranc. vinaigrette – „acto užpilas“) – mišrainė, kurios pagrindą sudaro pjaustyti virti burokėliai. Taip pat gali būti dedama virtų pjaustytų bulvių, morkų, žaliųjų žirnelių arba virtų pupelių, pjaustytų raugintų agurkų arba raugintų kopūstų, šviežių svogūnų. Dažniausiai užpilamas aliejumi, nors gali būti naudojama grietinė ar majonezas.

Patiekalas, kuris primins mamos ar močiutės ruoštus maltinius su burokėlių mišraine. Improvizuokite ir senus skonius atraskite iš naujo. 1–2 riekelių juodos duonos su sėklomis 1 nedidelio valgomojo svogūnėlio 100 ml marinuotų burokėlių marinato Pusės stiklinės gervuogių 3–4 šaukštų padažo salotoms s...

1 burokėlio 1 batato 1 morkos 1 apelsino 1 mėlynojo svogūno Kelių alyvuogių Ožkų sūrio Prieskoninių žolelių Padažui: 1 šaukšto medaus 1 šaukšto garstyčių Žiupsnelio malto kumino Žiupsnelio druskos Žiupsnelio juodųjų pipirų (pagal poreikį) Šlakelio citrinos sulčių Šlakelio alyvuogių aliejaus 1. Kubel...

www.5braskes.lt

Medikai vieningai tvirtina, kad burokėliai yra pats stipriausias ginklas prieš įvairias ligas ir ankstyvą senėjimą. Ši daržovė ne tik labai skani, tačiau ir naudinga mūsų organizmui. Ji padeda mums jaustis žvalesniems, energingesniems ir puoselėti savo grožį (ne veltui moterys senovėje jais raudonin...

www.5braskes.lt

Mano lieknesnė už šluotkotį sporto trenerė pietums pasitaiso kalną salotų lapų. Pietaudamos su kolegėmis atsiverčiame salotų meniu. Vakare su draugėmis, kol dar turime valios likučių, renkamės salotas be majonezo. Kad ir kaip mėgtum daržoves, vieną dieną tas salotų pasaulis ima lįsti per gerklę. Ar ...