Dažniausiai šį pomidorų padažą gaminu dviejų rūšių: vieną paprastą, kuris tiks prie visų patiekalų, o dar keletą stiklainių su konservuotais ananasais. Šis padažiukas idealiai tinka su kiniškais patiekalais ar tiesiog virtais ryžiais.

REIKĖS:

80 g acto;

2 šaukštų bulvių krakmolo;

3 didelių česnako galvučių;

1 kg svogūnų;

3 kg pomidorų;

kelių lauro lapelių;

200 g cukraus;

2 šaukštų druskos;

juodųjų pipirų.

GAMINIMAS:

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir kelias minutes pakepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Nulupkite pomidorų odelę (geriausia tai daryti su karštu vandeniu) ir juos susmulkinkite. Svogūnus, pomidorus, smulkintus česnakus ir visus prieskonius dėkite į didelį puodą ir apie 30 minučių troškinkite. Jei darote su ananasais, tai ir jų dėkite maždaug 200 gramų.

Pilkite actą ir pavirkite dar 5 minutes. Krakmolą ištirpinkite vandenyje (jei darote su ananasais jų sultyse) ir verdant po truputį supilkite į bendrą masę, dar pavirkite 5 minutes ir supilstykite į stiklainius. Štai, puikus padažas žiemai jau paruoštas!