Konservavimas

Rabarbarai žiemai: neįtikėtinas gardėsis  (15)
2016 m. gegužės 14 d. 00:00
Netikėtas pernykštis atradimas šaldymo kameroje per žiemą neužsibuvo. Daugelis ragavusių manė valgantys šaldytus kivius :) Kelis metus bandžiau šaldyti...
Šaldyti, konservuoti ar džiovinti: kaip išsaugomos vertingiausios medžiagos?  (3)
2016 m. gegužės 5 d. 12:37
Visame pasaulyje besikeičiant mitybos tendencijoms ir su jomis susijusioms maisto paruošimo technologijoms, vartotojų kasdienybėje atsiranda vis naujų įpročių...
Marinuoti svogūnai garnyrui  (9)
2016 m. gegužės 5 d. 00:01
Viskas kaip ir paprasta – druska, actas ir svogūnai paruošti. Pasidalinsiu savo patirtim...
Klaipėdiečio sėkmės istorija: nuosavas restoranas Londone ir garsiausių pasaulio šefų pripažinimas
2016 m. kovo 5 d. 00:01
Iš Klaipėdos kilęs šefas Martynas Meidas (29) jau dešimtmetį garsina Lietuvą Londone,...
Raugintos morkos  (5)
2016 m. vasario 27 d. 00:00
Raugintos morkos – visiškai nebūtinai rudens derliaus šventė. Karts nuo karto...
Stabdoma didžiausia termofikacinė elektrinė: kaip keisis šilumos kaina?  (102)
2015 m. gruodžio 30 d. 15:08
Ketvirtadienį stabdoma didžiausia šalyje termofikacijos jėgainė - prieš daugiau nei 30 metų pastatyta trečioji Vilniaus elektrinė.
Jauniausias Lietuvos šefas kviečia Naujametinės vakarienės (FOTO)
2015 m. gruodžio 21 d. 16:36
Martyn vadovauja savo įkurtam restoranui Londone „INK“, įvertintam tokių pasaulinių...
Statinio konservavimas – jei nepadarėte to, ką planavote
2015 m. gruodžio 9 d. 08:13
Konservavimas yra statinio paruošimas, kai dėl tam tikrų priežasčių statybų...
A. Butkevičius: VŠT neturėtų skubėti perimti jėgainės iš „Vilniaus energijos“  (10)
2015 m. gruodžio 7 d. 18:09
Vilniaus savivaldybės valdomi Vilniaus šilumos tinklai elgiasi teisingai,...
Ekspertų patarimai: kaip teisingai raugti daržoves  (3)
2015 m. lapkričio 7 d. 00:00
Vienas dažniausių daržovių konservavimo būdų – rauginimas. Vien žvilgtelėjus į raugintas daržoves sukyla apetitas, o paragavus tokių traškių, gardžių...
Ne prasčiau už agurkus: rauginti moliūgai  (5)
2015 m. spalio 24 d. 00:00
Net truputį liūdna – pjauti moliūgus reiškia, kad tai paskutinis konservavimas šiemet, vasara tikrai baigėsi. Bet užtat Kalėdos jau nebetoli, ir vėl pradės...
Dėl statybų Užupyje kreipiasi į prokurorus  (14)
2015 m. spalio 23 d. 14:34
Valstybinė kultūros paveldo komisija (VKPK) nutarė kreiptis į Vilniaus apygardos...
Konservuotomis rudens gėrybėmis dzūkė lepina šeimą ir draugus  (3)
2015 m. spalio 19 d. 14:22
„Kam pirkti, jeigu gali pasigaminti pats?“ – tokia taisykle vadovaujasi daugiau kaip...
Šermukšniai meduje  (3)
2015 m. spalio 18 d. 00:00
Vitaminų bomba žiemos slogučiams ar pirmiems gripo simptomams užklupus. O ir be...
Egzotinis juodųjų šermukšnių – aronijos – pagardas
2015 m. spalio 17 d. 00:00
Labiausiai ši uogienė-neuogienė (gal labiau pagardas) tinka lietiniams blynams, bet skanu ir kabinti iš stiklainio su arbata, galima gardinti vanilinius ledus,...
Patikimiausias raugintų kopūstų receptas  (51)
2015 m. spalio 17 d. 00:00
Rauginti kopūstai – neatsiejamas rudens ir žiemos palydovai garnyrui, sriubai, pyragų ir pyragėlių įdarui. Deja, namie gamintų kopūstų rezultatas dažniau...
Patarimai, kaip išsaugoti daržoves žiemai  (1)
2015 m. spalio 16 d. 10:27
Maisto atsargas žiemai įprasta ruošti rudenį, kuomet gamta džiugina gausiomis rudens...
Marinuoti česnakiniai kopūstai su burokėliais  (2)
2015 m. spalio 16 d. 00:00
Dar vienas kopūstų greitam vartojimui marinavimo būdas. Šis nurungia kitus savo...
Kitoks skonis: gardi šermukšnių uogienė  (2)
2015 m. spalio 11 d. 00:00
Viena universaliausių uogienių, mano absoliuti favoritė ir daugelio patiekalų...
Kaip panaudoti žalius pomidorus: gardus džemas su apelsinais  (3)
2015 m. spalio 10 d. 00:00
Dauguma gaminančių šį skanumyną naudoja žalių pomidorų ir citrinų derinį, o man labai patiko pernai pabandytas variantas su apelsinais. Skonis – karčiai...
Atradimas: rauginti kiniški kopūstai  (8)
2015 m. spalio 9 d. 00:00
Labai mėgstame raugintas daržoves – kopūstus, agurkus, pomidorus, moliūgus. Bet kai pernai į stiklainius grūdau kinietišką kopūstą, kaimynė sukiojo...
Naikinamos VIAP kvotos  (17)
2015 m. spalio 7 d. 17:23
Nuo 2016 m. elektrinės nebebus remiamos iš vartotojų surinktomis lėšomis, nes...
Laiko patikrintas pats sveikiausias receptas – rauginti grybai  (16)
2015 m. rugsėjo 28 d. 17:57
Miškuose užderėjus grybams, siūlome prisiminti seną gerą grybų konservavimo receptą,...
Traškios cukinijų juostelės žiemai  (1)
2015 m. rugsėjo 25 d. 00:00
2kg cukinijų viename stiklainyje – misija įmanoma. Būtent dėl to mėgstu šį...
Išbandyta: naminis pomidorų padažas  (3)
2015 m. rugsėjo 24 d. 00:00
Užderėjo pomidorai ir nežinote, ką su jais daryti? Pasigaminkite naminio pomidorų padažo!
ADŽIKA su cukinijomis  (23)
2015 m. rugsėjo 23 d. 13:51
Marinuotos traškios daržovių salotos greitam valgymui  (6)
2015 m. rugsėjo 23 d. 00:00
Nuostabios traškios salotos bet kurio sezono pietums ar vakarienėms – tiek kaip...
Ruošiame derlių žiemai: koks konservavimo būdas sveikiausias?
2015 m. rugsėjo 22 d. 00:00
Virtuvės stalą jau nugulančios rudens gėrybės kelia ir rūpesčio: kaip geriausiai ir...
Marinuoti žali pomidorai  (2)
2015 m. rugsėjo 20 d. 00:00
Skanūs su kotletukais ar mėsyte, neblogas užkandis su duona ir lašinuku stipresniems...