Konservavimas

Ruošiamės žiemai: raudonųjų serbentų drebučiai  (3)
2016 m. liepos 24 d. 00:03
Jeigu svarstote, ką daryti su raudonųjų serbentų derliumi, kviečiame išbandyti mamų tinklaraštininkių receptą.
Mamos gardžiausi konservuoti agurkai  (4)
2016 m. liepos 23 d. 00:01
Gardumėlis: su medumi rauginti agurkai  (3)
2016 m. liepos 17 d. 00:00
Tokio recepto tikrai nebandėte!
Ilgai išsilaikančių raugintų agurkų receptas  (12)
2016 m. liepos 16 d. 00:00
Taip raginti agurkai ilgai išsilaiko.
NAMINIAI konservuoti žirneliai  (6)
2016 m. liepos 12 d. 00:00
Jei gausiai užderėjo žirnelių juos galima šaldyti. Tačiau jei neturite didelės šaldymo kameros, konservuokite.
Traškūs prancūziški marinuoti agurkėliai  (34)
2016 m. liepos 9 d. 00:00
Elegantiški ir nuostabiai skanūs
Patiks visiems: klasikiniai rauginti agurkai  (10)
2016 m. liepos 8 d. 00:00
Konservuotos cukinijos KAIP ANANASAI  (2)
2016 m. liepos 7 d. 14:00
Vėžį sukeliantis konservantas: svarbi maisto ruošimo temperatūra  (10)
2016 m. liepos 4 d. 13:52
Maisto produktų vartojimas gali sukelti negalavimų, jei į juos pateks salmoneliozė s, listeriozės ar kitų per maistą plintančių infekcijų sukėlėjai,...
Gardumynas: rauginti česnakų žiedkočiai  (9)
2016 m. liepos 3 d. 00:00
Jau kelerius metus su malonumu skaitau jūsų laiškus apie aprašytus marinuotus česnakų žiedkočius, vieniems jie labai patinka, kitiems visai ne. Ir jau ne...
Traškūs šviežiai parauginti agurkai  (13)
2016 m. liepos 2 d. 00:00
Šviežiai raugintus agurkus labai mėgstame, todėl niekaip negaliu sulaukti pirmų savo...
Rabarbarai žiemai: neįtikėtinas gardėsis  (16)
2016 m. gegužės 14 d. 00:00
Netikėtas pernykštis atradimas šaldymo kameroje per žiemą neužsibuvo. Daugelis...
Šaldyti, konservuoti ar džiovinti: kaip išsaugomos vertingiausios medžiagos?  (3)
2016 m. gegužės 5 d. 12:37
Visame pasaulyje besikeičiant mitybos tendencijoms ir su jomis susijusioms maisto...
Marinuoti svogūnai garnyrui  (9)
2016 m. gegužės 5 d. 00:01
Viskas kaip ir paprasta – druska, actas ir svogūnai paruošti. Pasidalinsiu savo patirtim marinuojant svogūnus, tėra keletas papildomų veiksmų ir ingredientų,...
Klaipėdiečio sėkmės istorija: nuosavas restoranas Londone ir garsiausių pasaulio šefų pripažinimas
2016 m. kovo 5 d. 00:01
Iš Klaipėdos kilęs šefas Martynas Meidas (29) jau dešimtmetį garsina Lietuvą Londone, tačiau iki šiol niekam interviu nedalino. Pradėjęs nuo nulio, jis...
Raugintos morkos  (5)
2016 m. vasario 27 d. 00:00
Raugintos morkos – visiškai nebūtinai rudens derliaus šventė. Karts nuo karto...
Stabdoma didžiausia termofikacinė elektrinė: kaip keisis šilumos kaina?  (102)
2015 m. gruodžio 30 d. 15:08
Ketvirtadienį stabdoma didžiausia šalyje termofikacijos jėgainė - prieš daugiau nei 30...
Jauniausias Lietuvos šefas kviečia Naujametinės vakarienės (FOTO)
2015 m. gruodžio 21 d. 16:36
Martyn vadovauja savo įkurtam restoranui Londone „INK“, įvertintam tokių pasaulinių leidinių, kaip maisto žurnalas „Four“, ispanų leidinys „Pastry...
Statinio konservavimas – jei nepadarėte to, ką planavote
2015 m. gruodžio 9 d. 08:13
Konservavimas yra statinio paruošimas, kai dėl tam tikrų priežasčių statybų neįmanoma tęsti. Šis procesas skirtas apsaugoti statinį nuo drėgmės bei...
A. Butkevičius: VŠT neturėtų skubėti perimti jėgainės iš „Vilniaus energijos“  (10)
2015 m. gruodžio 7 d. 18:09
Vilniaus savivaldybės valdomi Vilniaus šilumos tinklai elgiasi teisingai,...
Ekspertų patarimai: kaip teisingai raugti daržoves  (3)
2015 m. lapkričio 7 d. 00:00
Vienas dažniausių daržovių konservavimo būdų – rauginimas. Vien žvilgtelėjus į...
Ne prasčiau už agurkus: rauginti moliūgai  (5)
2015 m. spalio 24 d. 00:00
Net truputį liūdna – pjauti moliūgus reiškia, kad tai paskutinis konservavimas...
Dėl statybų Užupyje kreipiasi į prokurorus  (14)
2015 m. spalio 23 d. 14:34
Valstybinė kultūros paveldo komisija (VKPK) nutarė kreiptis į Vilniaus apygardos prokuratūrą dėl galimai pažeisto viešojo intereso vykdant statybas...
Konservuotomis rudens gėrybėmis dzūkė lepina šeimą ir draugus  (3)
2015 m. spalio 19 d. 14:22
„Kam pirkti, jeigu gali pasigaminti pats?“ – tokia taisykle vadovaujasi daugiau kaip šimtą stiklainių konservuotų daržovių ir uogienių žiemai...
Šermukšniai meduje  (3)
2015 m. spalio 18 d. 00:00
Vitaminų bomba žiemos slogučiams ar pirmiems gripo simptomams užklupus. O ir be...
Egzotinis juodųjų šermukšnių – aronijos – pagardas
2015 m. spalio 17 d. 00:00
Labiausiai ši uogienė-neuogienė (gal labiau pagardas) tinka lietiniams blynams, bet skanu...
Patikimiausias raugintų kopūstų receptas  (51)
2015 m. spalio 17 d. 00:00
Rauginti kopūstai – neatsiejamas rudens ir žiemos palydovai garnyrui, sriubai, pyragų...