Prieš atostogas šiltuose kraštuose norėjau atsikratyti kelių kilogramų, tad pradėjau ieškoti pačios geriausios dietos, kuri manęs nenukankintų, bet padėtų numesti mažiausiai 5 kilogramus. Ir man pavyko! Nukrito net 7 kilogramai. Salierų dieta, kurią rekomendavo kelios draugės, idealiai man tiko. Dalinuosi ja ir su jumis. 

Salieras – neįtikėtinai naudingas, mažai kalorijų turintis produktas. Be to, jį valgant organizmas sunaudoja daugiau kalorijų nei jų gauna. Todėl salierų dieta yra labai veiksminga ir nekenkia sveikatai, nes šiame augale yra begalė vitaminų, jis padeda išvalyti organizmą nuo šlakų.

Salierų dieta yra apskaičiuota 14 dienų, o jos pagrindas – salierų sriuba. Per 2 savaites įmanoma atsikratyti 5–7 kilogramų antsvorio.

SALIERŲ SRIUBA

Reikės:

3 litrų vandens;

ryšulėlio salierų stiebų;

nedidelės kopūsto galvos;

6 vidutinio dydžio svogūnų; 

2 pomidorų; 

1 paprikos;

prieskonių.

Gaminimas:

Visas daržoves smulkiai supjaustykite ir virkite 15 minučių. Vietoj saliero stiebų taip pat galima vartoti ir jo šaknį, o vandenį pakeisti pomidorų sultimis – tik pilti, ne 3, o 1,5 litro pomidorų sulčių.

Dieta

1 diena – sriuba ir bet kokie vaisiai, išskyrus bananus,

2 diena – sriuba ir daržovės,

3 diena – sriuba ir daržovės, viena virta bulvė (vakarienei),

4 diena – sriuba, 1 litras kefyro, 3 bananai,

5 diena – sriuba, 6 pomidorai, virta jautiena, vištiena arba neriebi žuvis (iki 700 gramų), būtina išgerti ne mažiau kaip 2 litrus skysčių,

6 diena – sriuba, daržovės ir 350 gramų virtos mėsos arba žuvies,

7 diena – sriuba, daržovės ir rudi virti ryžiai.

Antrą savaitę laikytis tos pačios dietos. Jos laikotarpiu negalima valgyti saldumynų, miltinių patiekalų, keptų ir riebių maisto produktų.

Jei nesate pasiruošusi laikytis tokios dietos 2 savaites, galite išmėginti tiesiog iškrovos dienas, per kurias valgytumėte tokią salierų sriubą. Joje mažai kalorijų, jos galima valgyti tiek, kiek norite.

Nauda. Salieras – nuo seno žinomas sveikatos, grožio ir energijos šaltinis. Net Senovės Graikijoje šis augalas buvo vadinamas stebuklingu, dovanojančiu jaunystę.

Salieras turi begalę naudingų savybių: jis tinka įvairių susirgimų profilaktikai, puikiai padeda mesti svorį. Augalas turi mažai kalorijų (18 kcal), jame gausu naudingų medžiagų: cinko, kalio, kalcio, fosforo, geležies, magnio, B, PP, E ir A grupės vitaminų bei eterinių aliejų.

Sveikata. Salieras padeda reguliuoti arterinį kraujo spaudimą, stiprina imunitetą, užkerta kelią infekciniams susirgimams. Be to, padeda kovoti su virškinamojo trakto, šlapinimosi sistemos susirgimais bei su reumatu.

Salierų lapai turi raminamųjų savybių, juos naudinga vartoti, jei patiriate stresą, taip pat sergant neurologinėmis ligomis. Saliero šaknys padės jums atsikratyti nemigos: 35 gramus saliero šaknies užpilkite 1 litru atšaldyto virinto vandens, išlaikykite 8 valandas ir nukoškite. Gerkite po 1 šaukštelį 3 kartus per dieną.

Ši daržovė padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų – normalizuoja medžiagų apykaitą, laisvina vidurius ir skatina šlapintis.