Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Gal tik užsispyrimas ir žinojimas, kad antsvoris suduos smūgį karjerai, todėl būtina susiimti? Juk, pavyzdžiui, dainininkėms bei aktorėms, kurioms viešumas yra darbo dalis, tiesiog negalima atrodyti blogai. Jų kūnas  jų darbo įrankis. 

Mariah Carey

Nėštumo metu atlikėja buvo priaugusi 32 kilogramus  nešiojo dvynius. Jau po pusmečio Mariah, užsivilkusi aptemptą suknelę, dalyvavo TV pokalbių laidoje ir dalijosi savo įspūdingo sulieknėjimo paslaptimis. 

12 kilogramų iš karto buvo prarasti gimdymo metu, o štai su 20-čia dar teko pavargti. Mariah kreipėsi į garsią Holivudo dietologę Jenny Craig, kuri sudarė dainininkei specialią dietą, paremtą kalorijų skaičiavimu. Jenny nustatė, kad 1500 kalorijų  pats tas laimingai mamai. 

Į M. Carey valgiaraštį buvo įtrauktos lengvos sriubos, švieži vaisiai ir daržovės. Po Cezario pjūvio sportuoti buvo nepatartina, tad dainininkei buvo „išrašyta" vandens aerobika bei pasivaikščiojimai.
Kai jau sulieknėsite, pasieksite norimo svorio, M. Carey rekomenduoja ir toliau laikytis 1500 suvartojamų kalorijų per parą, kasdien 45 minutes sportuoti.

Nuotr. AOP

Milla Jovovich

Aktorė bei modelis besilaukdama tapo tikru burbulu - priaugo daugiau nei 30 kilogramų. Kai gimė dukrelė, Milla ėmė laikytis Harley Pasternako „5 faktorių" dietos.

Ja remiantis, per dieną valgoma 5 kartus: 3 pagrindiniais valgymai ir 2 užkandžiavimai. Pagrindas  vištiena, žuvis, daržovės, vaisiai. Be šių maisto apribojimų, Milla kasdien sporto salėje praleisdavo po 2,5 valandos (treniruokliai bei fitneso užsiėmimai). 

Rezultatas buvo itin efektyvus  po 5 mėnesių apie tuos buvusius 30 kilogramų aktorė galėjo tik dalytis prisiminimais.

Nuotr. AOP

Jessica Simpson

Ji beveik visą laiką kovoja su antsvoriu. Vos tik sulieknėja, tuoj vėl atsiranda riebaliukų ant klubų bei talijos. 

Būdama nėščia, dainininkė nusprendė nebesukti galvos dėl kalorijų ir priaugo 35 kilogramus. Nors dukrelei pusmetis, tačiau Jessicos svorio pokyčių į gerą pusę nematyti. Pati atilkėja teigia, kad viskas vyksta „pagal planą". O kaipgi  dar iki gimdymo moteris už 4 milijonų dolerių kontraktą pasirašė sutartį su kompanija „Weight Watchers" ir prisiekė, kad mes svorį tik jiems akylai stebint ir prižiūrint. Rugsėjį jau buvo pastebima pažanga. Dainininkė tikina, kad esmė  45 minučių užsiėmimai su asmeniniu treneriu 4 kartus per savaitę ir ilgi pasivaikščiojimai: per dieną ji nueina ne mažiau kaip 14 tūkstančių žingsnių.

Nuotr. AOP

Kate Hudson

Ji jau dukart mama ir žino, kai sudėtinga atlikti tą svorio metimo po gimdymo procedūrą.
Kai laukėsi antrojo vaiko, aktorė priaugo apie 30 kilogramų, o kas atsikratytų antsvorio, kankino save treniruotėmis.

Kate teigia, kad 3 kartus per savaitę sporto salėje praleisdavo... po 6 valandas! Valandą  kardiotreniruokliai, valandą  jėgos pratimai, dar valandą  joga arba pilatesas, o likusį laiką bėgo, mynė dviratį arba šoko. O štai valgio neribojo. Bet užtat matote, kiek prakaito išliejo salėje? Liko ten ir kilogramai... 

Nuotr. AOP

Jennifer Lopez

Besilaukdama dvynukų, dainininkė ir aktorė priaugo 22 kilogramus. Kad susigrąžintų buvusias formas, Jennifer griebėsi mažo kaloringumo dietos: 4 kartus per dieną valgydama nedidelėmis porcijomis, ji leisdavo sau suvartoti 12001400 kalorijų. Jos valgiaraščio pagrindas  švieži vaisiai ir daržovės, vištiena, rauginto pieno produktai.

Moteris laikinai buvo atsisakiusi druskos, cukraus bei raudonos mėsos, gėrė daug vandens. Neapsiėjo dieta ir be treniruočių: 6 kartus per savaitę Jennifer, prižiūrima asmeninio trenerio, užsiiminėjo triatlonu.

Nuotr. AOP