„Laisvi paukščiai"

Kai jausmai dar liepsnoja ir jų nesugadino buitis, mylimieji dažnai savo miegą aukoja tam, kad tik būtų arčiau vienas kito. Jie nori šilumos, artumo, vienas kito kūną jausti visą naktį.

Praėjus 5 bendro gyvenimo metams, beprotiška aistra jau priblėsta, ir santykiai pereina į naują lygmenį - ramią, tolygią meilę. Partneriai jau suteikia daugiau vienas kitam laisvės ir komforto miegodami. Emocinį ryšį palaiko prisilietimais ranka, koja, keliais.

Ryšys išlaikomas, tačiau pora nebūna susiklijavusi. Ir čia nieko baisaus, tai normalus laisvės vienas kitam suteikimas.

„Šaukštelis"

Ji dar vadinama jaunavedžių poza, nes taip dažniausiai miega mylimieji iki 3-5 savo vedybų metinių. Kuo arčiau vienas kito, tuo ramiau, romantiškiau ir jaukiau!

Tokia poza, kai vienas kitą prisiglaudžia iš nugaros, miegantys žmonės yra ir fiziškai, ir psichologiškai artimiausi. Tai primena embriono būseną - jausmą, kai kūdikis jautėsi saugiai motinos pilve.

Ką tik susituokę žmones šaukšto pozoje išmiega didžiąją nakties dalį. Kai vienas verčiasi, kitas irgi prisitaiko, kad jaukumas ir artumas neišsisklaidytų. Nors idealios miegojimo pozos tikrai nėra ir negali būti (viskas priklauso nuo žmonių), tačiau šioje pozoje jie artėja link to. 

„Praraja"

Tokia poza, deja, sako, kad poroje yra nesutarimų. Pavyzdžiui, po barnio vyras atsuka jums nugarą ir net atšlyja į lovos kraštą. Tada jūs, norėdama, parodyti, kad puikiai be jo išsiverčiate, susisukate į patalynę ir atsitraukiate į kitą pusę.

„Man tavęs reikia"

Vienas partneris, paprastai tai būna vyras, guli ant nugaros. Tokia poza rėkte rėkia apie jo egoizmą ir savininkiškumo jausmą.

Moteris irgi guli ant nugaros, tačiau galvą padėjusi vyrui ant peties. Tai rodo jos priklausomybę nuo vyro ir paklusnumą. Ji tarsi žiūri į pasaulį partnerio akimis, tačiau drauge jaučiasi saugiai ir patikimai.

Daugelis porų miega tokia poza, rodančia mylimųjų prieraišumą. Ypač ji būdinga pirmaisiais santuokos metais.

„Rojus žemėje"

Vyras ir moteris miega vienas į kitą atsukę veidus ir stipriai apsikabinę. Ši poza reta, ji nepatogi poilsiui. Dažniausiai pasitaiko ankstyvoje įsimylėjimo stadijoje, kai partnerius tarsi sunku atplėšti vieną nuo kito - tokia galinga aistra juos traukia.

Abu jaučia priklausomybę, nori būti nedalomu vieniu... Net jei paskui ilgus metus miega visai kita poza, tačiau dažnai sugrįžta prie šitos padėties, ypač kai išgyvena jausmų pakilimą. Tokios poros paprastai būna tvirtos.

Beje, jei jūsų vyrui taip patinka miegoti, o jums nepatogu, teks ryžtis kompromisui: palaukti, kol šis užmigs ir įsitaisyti patogiai.

„Lopšinė"

Jūs apkabinate savo vyrą, o ne tik gulite ant jo peties. Ši padėtis suteikia jums dar daugiau saugumo. Taip dažnai užmiega sutuoktiniai, kai vienas jų serga ar išgyvena krizę, o kitas nori jį paguosti, apsaugoti.

Bet kaltos ne vien bėdos. Taip ilsisi poros, kurių sąjunga stipri, apgaubta švelnumo. „Lopšinė" - būdas susilieti mylimiesiems po sunkios darbo dienos.