Plaukai atauga, bet tikrai ne taip greitai kaip norėtųsi. Ką daryti jei negalite pasigirti ilgais, tarsi arklio karčiai, plaukais? Jeigu svajojate apie vėjyje besidraikančias ilgas sruogas, tikrai nebūtina prisiauginti nenatūraliai atrodančių plaukų. Siūlome išbandyti kur kas paprastesnę išeitį  išbandyti procedūras, kurios pagreitina plaukų augimą.

KASDIENĖ PRIEŽIŪRA

Naudojami šampūnai, balzamai ir maitinančios kaukės privalo atitikti jūsų plaukų tipą  sausi, garbanoti, dažyti. 

Įsigykite specialių ampulių, kurios paspartina plaukų augimą. Plaukai taps stipresni ir nesišakos, todėl greičiau augs. 

Saikingai naudokite plaukų formavimo priemones: plaukų želę, putas, gumą, laką. Jos turi saugoti, puoselėti plaukus, o ne juos alinti ir džiovinti. Todėl atkreipkite dėmesį į užrašus ant pakuočių.
Kaip įmanoma rečiau naudokite plaukų džiovintuvą, žnyples, suktukus. Net ir taisyklingai tas priemones naudojant, vis tiek jos kenkia plaukų struktūrai. Jei neturite laiko laukti, kol jūsų plaukai išdžius natūraliai  džiovinkite šalto oro srove. 

Masažuokite galvos odą  taip stimuliuosite kraujo apytaką ir medžiagų patekimą į plaukų svogūnėlius. Galite naudoti plaukų šepetį. Svarbu įsigyti šepetį minkštais šeriais. Šukuojant plaukus masažuojami folikulai, kas skatina spartesnį plaukų augimą.

Taip pat reguliariai lankykitės kirpykloje, kad patrumpintų plaukų galiukus.

Nuotr. Shutterstock

MITYBA

Kad plaukai augtų sveiki, būtina įtraukti tuos maisto produktus, kurie organizmą aprūpintų B grupės vitaminais, kalciu, magniu, geležimi, variu ir cinku. Todėl reikėtų į maisto racioną įtraukti bent kelis produktus.

Lašiša  vienas iš omega-3 riebalų rūgščių šaltinių, teikiančių plaukams drėgmės, todėl šie nelūžinėja. Lašišoje esantis vitaminas D labai naudingas stipriems ir sveikiems plaukams.

Nuotr. Shuttertock

Špinatai  lapinės daržovės, kuriose gausu maistinių medžiagų. Juose esantys vitaminai B, C ir E, kalis, kalcis, magnis, geležis labai naudingi ne tik odos ir plaukų grožiui, bet ir akims.

Razinose yra gausu geležies reikalingos mūsų plaukams. Geležis vaidina svarbų vaidmenį hemoglobino gamyboje. Hemoglobinas atsakingas už deguonies paskirstymą į kūno organus ir audinius. Kai hemoglobino lygis geras, deguonis paskirstomas tinkamai. Tai reiškia, kad į jūsų galvos odą patenka pakankamai kraujo, kuris stimuliuoja ir skatina plaukų augimą. Todėl reikia valgyti daugiau geležies turinčių produktų.

Nuotr. Shutterstock

Net ir visavertė mityba gali nesuteikti tiek reikalingų medžiagų, kiek reikia jūsų plaukams, todėl gerkite mikroelementų kompleksus.

NEPAMIRŠKITE PLAUKŲ KAUKIŲ

Vynuogių kauliukų aliejus  plaukai jį ypatingai mėgsta. 23 kartus per savaitę prieš miegą ištrinkite juo plaukų šaknis ir plaukai augs žymiai greičiau.

Vanduo, kuriame virėte bulves, labai gera priemonė spartinanti plaukų augimą. Šiuo nuoviru išskalaukite galvą, o vėliau ištrinkite ją šampūnu.

Sumaišykite žalią kiaušinį su 50 g alyvuogių aliejaus ir gautu mišiniu ištepkite plaukus. Įvyniokite juos į maišelį ir palikite bent jau pusvalandžiui. Tada kruopščiai ištrinkite galvą šampūnų.

Nuotr. Shutterstock