razinos

Saldus batono ir obuolių apkepas - per 30 minučių
2015 m. kovo 31 d. 15:43
Už receptą dėkojame skaitytojai Laimai.
Burnoje tirpstantis varškės apkepas  (4)
2015 m. kovo 30 d. 11:21
Už puikų receptą dėkojame skaitytojui Tomui.
Velykų boba su džiovintais vaisiais  (1)
2015 m. kovo 30 d. 09:16
Ryžių pudingas su cinamonu ir razinomis
2015 m. kovo 28 d. 00:00
Paprastai paruošiamas kreminis ryžių pudingas skanus tiek šaltas, tiek šiltas. Prie jo galite patiekti biskvitinių lazdelių.
Rūgpienio pyragas  (1)
2015 m. kovo 27 d. 00:00
Sultingas plokštainis labai tiks prie kavos ar šalto pieno. Itin skanus būna šiltas, ką tik iš orkaitės.
Karameliniai kukurūzų dribsnių skanėstai
2015 m. kovo 24 d. 10:15
Už receptą dėkojame Miglei.
Lenkiškas varškės pyragas  (1)
2015 m. kovo 21 d. 09:11
Lengvai bei greitai iškepamas varškės pyragas, tinkantis ir namiškiams,ir nelauktiems svečiams. Pyragas skaniausias kitą dieną – skonis tada būna visiškai kitoks.
Panašu, kad 57 metų Sharon Stone sustabdė laiką Žvaigždės patarimai  (11)
2015 m. kovo 19 d. 14:34
Vaikystėje Sharon buvo bjaurusis ančiukas, paauglystėje dirbo „McDonald's“, o 1999-aisiais „Playboy“ ją įtraukė į seksualiausių šimtmečio moterų 25-tuką.
Tradicinis duonos ir sviesto pudingas
2015 m. kovo 17 d. 00:00
Jei duoninėje radote sudžiūvusios baltos duonos ar batono, nemeskite jų lauk. Geriau iškepkite šį gardų pudingą.
Haremo paslaptys: kaip buvo ruošiamos sugulovės  (40)
2015 m. vasario 26 d. 15:55
Prabanga tviskantys rūmai ir gražuolės sugulovės, rezgančios intrigas bei visais įmanomais būdais kovojančios dėl sultono dėmesio. Deja, išlikę istoriniai šaltiniai leidžia įsitikinti, kad šių laikų rašytojai, dailininkai ir filmų režisieriai pateikia mums gerokai pagrąžintą sultono haremo vaizdą.
Gardžios mielinės bandelės  (1)
2015 m. vasario 20 d. 00:00
Saldi šilta pagunda vėsų žiemos vakarą.
Močiutės varškės apkepas
2015 m. vasario 16 d. 00:01
Tai labai senas receptas, kurį gavau iš savo mamos, o mama - iš savo mamos (mano močiutės). Esu išbandžiusi keletą varškės apkepo variantų, bet skanesnio nei šis apkepas neteko valgyti. Apkepas labai purus, kvapnus ir skanus.
GURMANIŠKAS pudingas su Rikotos sūriu
2015 m. vasario 13 d. 16:55
Rikotos tėvynė – Italija. Šis minkštas sūris gaminamas iš saldaus karvių arba ožkų pieno, pridedant citrinos rūgšties. Rikota – baltas, labai minkštas, kreminis sūris, švelnaus, neryškaus skonio. Rikotos deda į itališkus virtinius (raviolius), rizotą, gamina makaronų patiekalus, naudoja kaip pagrindinį picos komponentą, vištienos krūtinėlės įdarą. Rikota - tinkamas termiškai apdoroti sūris.
GARDUMĖLIS: štrudelis su varške  (2)
2015 m. sausio 31 d. 12:47
Baltos Rimos Petrauskytės pėdkelnės kaip magnetas traukė žiūrovų dėmesį  (16)
2015 m. sausio 14 d. 00:44
Lietuvos popmuzikos fenomeno – merginų grupės „Mango“ gerbėjai, užaugę ir jau susilaukę vaikų su šio klapėdiečių trio megahitais , turėtų nekantraudami laukti po ilgos pertraukos į LNK eterį sugrįžusio šou „Supermiestas“ premjeros.
LENGVAI pagaminamas obuolių pyragas
2015 m. sausio 11 d. 10:32
Šį kartą dar vienas labai lengvas ir liaudyje tikrai gerai žinomas receptas, kurį šiek pakoregavau pagal turimus ingredientus. Taip, tai obuolių pyrago su manų kruopomis adaptacija. Maniškiame recepte manų kruopų nėra, vietoj jų naudojau migdolų trupinius.
Varškės apkepas su razinomis
2015 m. sausio 4 d. 00:15
Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.
Medikas neigia populiariausius mitus: valgydami sriubą, negadinkite savo imuniteto  (174)
2015 m. sausio 1 d. 13:49
Žiemą karšta sriuba laikoma nepakeičiamu patiekalu – ir sveiku, ir sočiu. Tačiau neseniai Lietuvoje viešėjęs gydytojas gastroenterologas Dmitrijus Naumovas tikina priešingai.
MOČIUTĖS kalėdinis aguonų vyniotinis
2014 m. gruodžio 24 d. 10:45
Tradicinis Kalėdų stalo saldėsis mūsų šeimoje. Tokį vyniotinį mano močiutė kepdavo per didžiąsias metų šventes. O štai ir jo receptas.
Klasikinis austriškas Vienos štrudelis
2014 m. gruodžio 22 d. 12:37
Prieš gerą mėnesį teko lankytis Vienoje. Praleidau ten net dvi savaites, aplankiau kelias lankytinas vietas, pasigrožėjau miesto architektūra, kultūra ir, žinoma, virtuve. Negana to, teko sudalyvauti štrudelio gaminimo šou ir netgi prisidėti prie šio nuostabaus austriško deserto gamybos, už ką gavau sau itin brangų ir mielą diplomą (neneigsiu, nors kelionės metu gavau ir daugiau diplomų, susijusių su darbu bei mokslu, šis man arčiausiai širdies :) ). Taigi nieko nelaukdama dalijuosi savo patirtimi, žiniomis ir imperatoriškosios Schonbrunno kepyklos receptu.
Džiovintų vaisių saldainiai
2014 m. gruodžio 21 d. 00:01
Obuolių ir aguonų pyragas  (1)
2014 m. gruodžio 20 d. 12:10
Be galo skanus, drėgnas, tikrai Kalėdinis pyragas, kurį kepu tik žiemą, šventėms. Ne tik mandarinai, bet ir aguonos asocijuojasi su artėjančiomis šventėmis. Ypač tinka tiems, kas vengia miltų, nes čia jų nėra
Šventinis tortas
2014 m. gruodžio 19 d. 08:27
Pilvo pūtimas: patarimai, kurie padės susidoroti  (15)
2014 m. gruodžio 18 d. 05:30
Vidurių pūtimas yra gėdingas fenomenas, sukeliantis diskomfortą ne tik dėl garso ir kvapo, bet ir dėl pilvo skausmų. Beveik kiekvienam iš mūsų kartais pučia vidurius. Išvengti šio nemalonaus reiškinio padės tinkama mityba ir maisto papildai, rašo „ Healthy and Natural World“.
Baltarusijos ralio čempionate – lietuviškos „razinos“  (1)
2014 m. gruodžio 17 d. 14:12
Trečiadienį į paskutiniąsias oficialiais 2014-ųjų varžybas – Baltarusijos ralio čempionato 4-ąjį etapą išvyko rekordiškai didelė sportininkų iš Lietuvos delegacija. Dvi dienas truksiančiose lenktynėse Breslavo apylinkėse, tarp 27 startuosiančių ekipažų net 11 yra „importas“ iš mūsų šalies.
Kaip skiriasi to paties svorio užkandžių kaloringumas ir maistingumas?
2014 m. gruodžio 12 d. 14:01
Užkandžiavimas yra vienas sveikos mitybos principų. Prisiminkime dažnai kartojamą dietologų taisyklę: 3 pagrindiniai valgymai ir 2 užkandžiai tarp jų. Pasak mitybos specialistų, labai daug priklauso nuo to, kokius užkandžius renkamės: traškučius, bandeles, šokoladą ar sveikus užkandžius, pavyzdžiui, riešutus ir džiovintus vaisius, kuriais užkandžiaudami galime ne tik numalšinti alkį, bet ir gauti naudingų medžiagų.
Ant Kūčių stalo: karališka silkė  (5)
2014 m. gruodžio 11 d. 11:54
Jei senovėje silkė buvo varguolių maistas, ir ją valgydavo tik žemiausio socialinio sluoksnio atstovai iš bado, šiandien tai šventinio vaišių stalo karalienė. Kokią jūs silkę gaminate per Kūčias?
Kokosinis manų kruopų pudingas
2014 m. gruodžio 8 d. 00:01
Saldus kokosinis manų kruopų apkepas su razinomis ir migdolų drožlėmis.