razinos

Haremo paslaptys: kaip buvo ruošiamos sugulovės  (40)
2015 m. vasario 26 d. 15:55
Prabanga tviskantys rūmai ir gražuolės sugulovės, rezgančios intrigas bei visais įmanomais būdais kovojančios dėl sultono dėmesio. Deja, išlikę istoriniai šaltiniai leidžia įsitikinti, kad šių laikų rašytojai, dailininkai ir filmų režisieriai pateikia mums gerokai pagrąžintą sultono haremo vaizdą.
Gardžios mielinės bandelės  (1)
2015 m. vasario 20 d. 00:00
Saldi šilta pagunda vėsų žiemos vakarą.
Močiutės varškės apkepas
2015 m. vasario 16 d. 00:01
Tai labai senas receptas, kurį gavau iš savo mamos, o mama - iš savo mamos (mano močiutės). Esu išbandžiusi keletą varškės apkepo variantų, bet skanesnio nei šis apkepas neteko valgyti. Apkepas labai purus, kvapnus ir skanus.
GURMANIŠKAS pudingas su Rikotos sūriu
2015 m. vasario 13 d. 16:55
Rikotos tėvynė – Italija. Šis minkštas sūris gaminamas iš saldaus karvių arba ožkų pieno, pridedant citrinos rūgšties. Rikota – baltas, labai minkštas, kreminis sūris, švelnaus, neryškaus skonio. Rikotos deda į itališkus virtinius (raviolius), rizotą, gamina makaronų patiekalus, naudoja kaip pagrindinį picos komponentą, vištienos krūtinėlės įdarą. Rikota - tinkamas termiškai apdoroti sūris.
GARDUMĖLIS: štrudelis su varške  (2)
2015 m. sausio 31 d. 12:47
Baltos Rimos Petrauskytės pėdkelnės kaip magnetas traukė žiūrovų dėmesį  (16)
2015 m. sausio 14 d. 00:44
Lietuvos popmuzikos fenomeno – merginų grupės „Mango“ gerbėjai, užaugę ir jau susilaukę vaikų su šio klapėdiečių trio megahitais , turėtų nekantraudami laukti po ilgos pertraukos į LNK eterį sugrįžusio šou „Supermiestas“ premjeros.
LENGVAI pagaminamas obuolių pyragas
2015 m. sausio 11 d. 10:32
Šį kartą dar vienas labai lengvas ir liaudyje tikrai gerai žinomas receptas, kurį šiek pakoregavau pagal turimus ingredientus. Taip, tai obuolių pyrago su manų kruopomis adaptacija. Maniškiame recepte manų kruopų nėra, vietoj jų naudojau migdolų trupinius.
Varškės apkepas su razinomis
2015 m. sausio 4 d. 00:15
Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.
Medikas neigia populiariausius mitus: valgydami sriubą, negadinkite savo imuniteto  (174)
2015 m. sausio 1 d. 13:49
Žiemą karšta sriuba laikoma nepakeičiamu patiekalu – ir sveiku, ir sočiu. Tačiau neseniai Lietuvoje viešėjęs gydytojas gastroenterologas Dmitrijus Naumovas tikina priešingai.
MOČIUTĖS kalėdinis aguonų vyniotinis
2014 m. gruodžio 24 d. 10:45
Tradicinis Kalėdų stalo saldėsis mūsų šeimoje. Tokį vyniotinį mano močiutė kepdavo per didžiąsias metų šventes. O štai ir jo receptas.
Klasikinis austriškas Vienos štrudelis
2014 m. gruodžio 22 d. 12:37
Prieš gerą mėnesį teko lankytis Vienoje. Praleidau ten net dvi savaites, aplankiau kelias lankytinas vietas, pasigrožėjau miesto architektūra, kultūra ir, žinoma, virtuve. Negana to, teko sudalyvauti štrudelio gaminimo šou ir netgi prisidėti prie šio nuostabaus austriško deserto gamybos, už ką gavau sau itin brangų ir mielą diplomą (neneigsiu, nors kelionės metu gavau ir daugiau diplomų, susijusių su darbu bei mokslu, šis man arčiausiai širdies :) ). Taigi nieko nelaukdama dalijuosi savo patirtimi, žiniomis ir imperatoriškosios Schonbrunno kepyklos receptu.
Džiovintų vaisių saldainiai
2014 m. gruodžio 21 d. 00:01
Obuolių ir aguonų pyragas  (1)
2014 m. gruodžio 20 d. 12:10
Be galo skanus, drėgnas, tikrai Kalėdinis pyragas, kurį kepu tik žiemą, šventėms. Ne tik mandarinai, bet ir aguonos asocijuojasi su artėjančiomis šventėmis. Ypač tinka tiems, kas vengia miltų, nes čia jų nėra
Šventinis tortas
2014 m. gruodžio 19 d. 08:27
Pilvo pūtimas: patarimai, kurie padės susidoroti  (15)
2014 m. gruodžio 18 d. 05:30
Vidurių pūtimas yra gėdingas fenomenas, sukeliantis diskomfortą ne tik dėl garso ir kvapo, bet ir dėl pilvo skausmų. Beveik kiekvienam iš mūsų kartais pučia vidurius. Išvengti šio nemalonaus reiškinio padės tinkama mityba ir maisto papildai, rašo „ Healthy and Natural World“.
Baltarusijos ralio čempionate – lietuviškos „razinos“  (1)
2014 m. gruodžio 17 d. 14:12
Trečiadienį į paskutiniąsias oficialiais 2014-ųjų varžybas – Baltarusijos ralio čempionato 4-ąjį etapą išvyko rekordiškai didelė sportininkų iš Lietuvos delegacija. Dvi dienas truksiančiose lenktynėse Breslavo apylinkėse, tarp 27 startuosiančių ekipažų net 11 yra „importas“ iš mūsų šalies.
Kaip skiriasi to paties svorio užkandžių kaloringumas ir maistingumas?
2014 m. gruodžio 12 d. 14:01
Užkandžiavimas yra vienas sveikos mitybos principų. Prisiminkime dažnai kartojamą dietologų taisyklę: 3 pagrindiniai valgymai ir 2 užkandžiai tarp jų. Pasak mitybos specialistų, labai daug priklauso nuo to, kokius užkandžius renkamės: traškučius, bandeles, šokoladą ar sveikus užkandžius, pavyzdžiui, riešutus ir džiovintus vaisius, kuriais užkandžiaudami galime ne tik numalšinti alkį, bet ir gauti naudingų medžiagų.
Ant Kūčių stalo: karališka silkė  (5)
2014 m. gruodžio 11 d. 11:54
Jei senovėje silkė buvo varguolių maistas, ir ją valgydavo tik žemiausio socialinio sluoksnio atstovai iš bado, šiandien tai šventinio vaišių stalo karalienė. Kokią jūs silkę gaminate per Kūčias?
Kokosinis manų kruopų pudingas
2014 m. gruodžio 8 d. 00:01
Saldus kokosinis manų kruopų apkepas su razinomis ir migdolų drožlėmis.
Kalėdinis brandinamas džiovintų vaisių pyragas
2014 m. gruodžio 7 d. 00:02
Šiemet pagaliau pati susigundžiau išbandyti šitą daugelio giriamą pyragą.Įspėju - jam reikia kantrybės išlaukti visą brandinimo laikotarpį, nors teko matyti atsiliepimą, kad labai patiko ir nebrandintas. Jei norite juo gardžiuotis per Kalėdas, reikia suskubti kepti bent jau lapkričio pabaigoje.
ADVENTINIS grikių ir varškės apkepas
2014 m. gruodžio 5 d. 00:00
TIKRAS ATRADIMAS: Tėčio tinginys su kava
2014 m. gruodžio 2 d. 00:01
Tas tamsusis metų laikas, kai norisi tūnoti namie, smaližiauti ir tinginiauti. Tam puikiai tiks kažkada vaikystėje mano tėčio per visas šventes darytas ir be galo visų mėgtas kavos skonio pyragas „Tinginys“. Tikiu, kad kiekviena šeima turi savo specifinę „Tinginio“ variaciją – taip pat ir manoji. Mūsų tinginys būdavo daromas su kiaušinių tryniais, kava, razinomis ir tais gardžiaisiais gruziniškais mandarinais, kurių kvapą didžioji dalis dabartinių trisdešimtmečių ar kiek vyresnių smaližių asocijuoja su Kalėdomis. Šiandien mano siūlomas receptas yra vaikystės prisiminimų adaptacija – praktiškesnė ir saugesnė.
Kavos pyragas su aguonomis
2014 m. lapkričio 30 d. 00:01
Artėjančiomis Kalėdomis kvepiantis pyragas
Ką valgyti ir ko nevalgyti prieš miegą, kad būtume žvalūs ir pailsėję  (68)
2014 m. lapkričio 29 d. 20:33
Tyrimai rodo, kad daugelyje pasaulio šalių vidutiniškai 35-40 proc. gyventojų miego trukmė yra nepakankama. Pasak specialistų, kad bent jau šios kelios miego valandos būtų kokybiškos, labai svarbu pasirinkti tinkamą vakarienę.
Žemas kraujo spaudimas: kaip kelti tonusą, kodėl ilgina gyvenimą  (35)
2014 m. lapkričio 26 d. 06:25
Labai jau daug dėmesio skiriama padidėjusiam kraujo spaudimui. O mano jis mažas. Gydytoja tvirtina, kad nieko baisaus, kad man bent jau negresia insultas. Vaistų nėra, o aš dažnai jaučiuosi nekaip. Kaip gyventi hipertonikams, patarimų gausu. O ką daryti man? Marijona
28 sveikiausi maisto produktai  (2)
2014 m. lapkričio 26 d. 00:10
Tai sveiko maisto „karštasis sąrašas“, kurį sudaro 28 patys vertingiausi maisto produktai. Pateiktame sąraše yra produktai mažinantys vėžio, diabeto, širdies ligų tikimybę.
Aguoninis sūrio pyragas
2014 m. lapkričio 25 d. 08:19
Silkė su cinamonu ir razinomis
2014 m. lapkričio 14 d. 17:40
Specialistė pataria: kaip gydyti XXI a. lėtinę ligą - aknę  (14)
2014 m. lapkričio 7 d. 12:48
Niekam nepatinka spuogai , iškylantys dažniausiai tada, kai jų mažiausiai laukiame ir būtent ten, kur mažiausiai norėtųsi. O moterims ir merginoms tai reiškia visiškai sugadintą nuotaiką dienai ar net kelioms. Aknė jau vadinama XXI amžiaus lėtine liga ir nuo jos kenčia milijonai suaugusių žmonių.