1. BULVIŲ PYRAGAS

REIKĖS:

3 kiaušinių;

2 skiltelių česnako;

1 kilogramo bulvių; 

150 mililitrų pieno;

25 g sviesto;

200 g sūrio;

200 g rūkytos dešros ar kumpio; 

1 valgomojo šaukšto džiūvėsių;

1 valgomojo šaukšto miltų; 

200 ml vandens;

3 šaukštų grietinės.

GAMINIMAS:

Bulves išvirkite, nupilkite vandenį, įdėkite sviesto, įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Sutrinkite bulvių košę. Sutarkuokite sūrį, mėsą supjaustykite kubeliais, česnakus sutarkuokite. Į bulvių košę įmaišykite sūrį, mėsą, česnaką. Masę sudėkite į kepimo formą. Viršų bulvių apkepo apibarstykite džiūvėsius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. 

Prie šio pyrago labai tinka padažas. Kurį reikia pagaminti štai taip: ištirpinkite keptuvėje sviestą, suberkite miltus ir visą laiką paišant pakepinkite kelias minutes. Po to atsargiai ir iš lėto, visą laiką maišant miltus keptuvėje, supilkite vandenį, įmaišykite grietinę ir pakaitinkite apie 5 minutes.

Skanaus!

Nuotr. Shutterstock

2. BULVIŲ APKEPAS

REIKĖS:

10 vidutinių bulvių;

150 g sūrio;

1 vnt. daržovių sultinio kubelio;

50 g sviesto;

pipirų;

druskos;

2 stiklinių pieno;

1 kiaušinio;

1 šaukšto miltų;

1 šaukšto pomidorų padažo;

1 šaukšto sviesto.

GAMINIMAS:

Bulves supjaustyti gabalėliais, kepimo formą patepti sviestu, dėti bulves, vis pabarstant druska ir pipirais, aptepti sviestu, pabarstyti tarkuotu sūriu. 

Padažui sviestą išlydyti, suversti miltus, pieną, pomidorų padažą, sultinį, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir viską gerai sumaišyti. Visą masę virti. Dalį padažo supilti ant bulvių ir dėti į orkaitę. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos sudėti 5 min. keptuvėje pakeptą faršą ir užpilti likusiu padažu. Skanaus!

Nuotr. Shutterstock