Kaime žmonės tvirtindavo, kad tai labai rudeniškas patiekalas. Bulvės, grybai  tai, ko krentant lapams mūsų virtuvėse tikrai netrūksta.

REIKĖS: 

15 žalių bulvių;

5 virtų bulvių;

1 svogūno;
 
2 stiklinių džiovintų grybų;

2 šaukštų miltų; 

100 g sviesto;

2 stiklinių pieno;

druskos;

pipirų;

100 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės.
 
GAMINIMAS: 

Žalias bulves sutarkuojame, o virtas bulves sumalame mėsmale. Viską suminkome ir pasūdome pagal skonį. Iš šios masės formuojame kukulius, įspaudžiame juose duobutes ir verdame pasūdytame vandenyje. 

Su sviestu pakepame kubeliais supjaustytą svogūną, išmirkytus grybus ir supjaustytą šoninę. Suberiame miltus ir nuolat maišydami po truputį supilame pieną. Padažą paskaniname pipirais.

Gardžiuosius kukulius patiekiame su padažu. Skanaus!