Jei norite, kad kiekviena naktis su mylimuoju būtų pati aistringiausia, prieš seksą neprisikirskite sunkiai virškinamo maisto. Jums teks pamiršti taip mėgstamus cepelinus, toliau į šaldytuvą nustumti kepsnius ir paragauti to, kas vadinama AFRODIZIAKAIS.

Produktai, skatinantys aistrą

Afrodiziakai – tai medžiagos, maistas, kvapai, kurie sužadina ar padidina aistrą bei seksualumą. Jų galia smarkiai tikima, todėl moterys, gundydamos vyrus, nevengia pagaminti afrodiziakais pagardintą vakarienę.

Kokie tai produktai? Valgiaraštis labai platus, tačiau dažniausiai įvardijami šie: vaisiai, graikiniai riešutai, šokoladas, imbieras, vanilė, avokadas, jūros gėrybės... Bene dažniausiai minimas produktas – Čili pipiras. Tai ne tik natūralus skausmo malšintojas (dėl ko nuo seno yra vertinamas), tačiau ir meilės prieskonis. Juk būtent juo pagardinti patiekalai įgauna savybių, kurios stimuliuoja žmogaus seksualinį potraukį, aistrą, norą mėgautis meilės žaidimais.

Ne veltui Rytų šalių (garsėjančių meilės meno išmanymu) virtuvėse gausiai naudojami prieskoniai – jie skatina aistrą. Šiuo atžvilgiu ypač naudingi: imbieras, kalendros, anyžiai, kmynai, pankoliai, raudonėliai, pipirai, muskatas, cinamonas.

Kaip pipiras garantuoja meilės naktį

Mokslininkai teigia, kad afrodiziakai gali veikti dvejopai: vieni sukelia seksualinį susijaudinimą, veikdami smegenis, kiti – stimuliuodami atskiras kūno dalis. Akivaizdu, kad kartais vien galvojimas, jog kažkas didina aistrą, sukelia seksualinį susijaudinimą (placebo efektas). 

Maisto produktai, kurie vadinami afrodiziakais, turi ne padidinti aistrą, bet ją sukurti. Kas vyksta žmogaus smegenyse, kai jis seksualiai susijaudina? Mūsų kūną valdo hormonas testeronas, o žmogaus seksualinė aistra yra priklausoma būtent nuo hormonų lygio. Jei organizme per mažai testeronų, lytinė aistra gali išblėsti, o seksualinis gyvenimas nedžiuginti.

Įvairūs malonūs pojūčiai, kurie žadina aistrą, pasiekia mūsų smegenis ir joms perduoda teigiamą informaciją. Signalai nervų sistema siunčiami iš smegenų į apatinę kūno dalį. Jie priverčia kraujo ląsteles plėstis, o tai sukelia erekciją. Mūsų širdis ima plakti kelis kartus greičiau, o tai reiškia, kad smegenys išleidžia neurotransmiterius – malonumo pranašus.

Pipirai – malonumas ir skrandžiui, ir sielai

Čili pipirai sukelia fiziologinį atsaką žmogaus kūne (prakaitavimą, kraujospūdžio padidėjimą). Panaši reakcija atsiranda ir sekso metu. Organizmas tarsi sužadinamas meilės žaidimams, įaudrinamas ir paskatinamas pasiduoti maloniems potyriams. Taip pat – lengviau atsipalaiduoja, tarsi į šalį nustumia nuovargį, blogą nuotaiką ir kitus seksui kelią pastojančius trikdžius. Manoma, kad aštrus jų kvapas dar ir padidina kraujo padavimą į makštį.

Nežinote, koks patiekalas tiktų intymiam vakarui (kuris, aišku, pasibaigtų seksu)? Štai keletas receptų, kuriuose netrūksta Čili pipiro aistringo prieskonio. 

Šokoladinis gėrimas su Čili pipirais

Reikės:

600 ml pieno;

200 ml grietinėlės;

200 g juodojo šokolado;

1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus;

3 šaukštai rudojo cukraus;

40 ml romo;

1 Čili pipiro.

Gaminimas: 

Supjaustykite šokoladą. Pašildykite pieną su grietinėle, sudėkite šokoladą, cukrų ir Čili pipirą. Į 4 stiklines supilkite romą, karštą šokoladą ir papuoškite pipiru. Rekomenduojama gerti šiltą.

Krevetės su Čili pipirais

Reikės:

4 šaukštų alyvuogių aliejaus;

3 smulkiai sukapotų česnakų;

1 Čili pipiro;

15 virtų didelių krevečių;

žiupsnio petražolių;

druskos ir maltų pipirų.

Gaminimas:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir, nuolat maišydami, trumpai pakepinkite česnaką bei Čili pipirą. Supilkite krevetes ir kepkite 5 minutes, gerai sumaišydami jas su kvapniu aliejumi. Suberkite petražoles, nukelkite nuo ugnies. Krevetes lėkštėje apipilkite kvapniuoju padažu, kuriame jos kepė.

Išmintis, atkeliavusi iš senovės actekų lovų

Apie Čili pipiro savybes, skatinančias aistrą, žinota jau labai seniai. Istorikai teigia, kad actekų valdovas Montezuma kasdien išgerdavo 50 taurių šokolado, pagardinto Čili pipirais. Taip jis gaudavo seksualinės energijos, kurios prireikdavo sugulovėms, lankančioms jį kiekvieną vakarą. 

Taip pat sakoma, kad buvo metas, kai Tibeto vienuoliams buvo griežtai draudžiami du maisto produktai: česnakai ir pipirai. Manyta, kad aitrus jų kvapas vilioja pagundas ir skatina nusidėti, o raudonis, kuris išmuša veidą jų sočiau pavalgius, parodo žmogaus kaltę arba norą ištvirkauti.

Šiomis dienomis visai kitaip. Čili pipirais gardinami skaniausi patiekalai ir tikima, kad tai – afrodiziakas, leidžiantis patirti nepaprastai aistringas meilės akimirkas.