Čili pipirai

19 straipsnių

Įprasta, kad valgant aštrų maistą ima prakaituoti viršutinė lūpa, tekėti nosis ir degti burna. Bet ar gali aitriosios paprikos turėti neigiamą poveikį sveikatai? Šis klausimas vertas dėmesio, ypač populiarėjant aitriųjų paprikų iššūkiui, rašo health.com.

Marokietiška virtuvė pasižymi aštresniais, intensyvesniais skoniais. Ši tradicinė sriuba su avinžirniais užlies jūsų kūną šiluma, aštrūs jos prieskoniai sustiprins jūsų imunitetą. Patiekalas, papildantis jūsų organizmo baltymų atsargas – geras vėsių vakarų palydovas.

Simona Stanapėdytė, LRT televizijos laida „Labas rytas, Lietuva“

Be kokio ritualo negalite apsieiti rytais? Tikriausiai nubusti ir jaustis žvaliems padeda kavos ar arbatos puodelis. O 54-erių kinas Li Yongzhis kiekvieną rytą pradeda nuo čili pipir ų.

Dabar, kai siaučia Europos vyrų krepšinio čempionato virusas, Lietuvos vyrų armija vakarais priglunda prie televizorių ekranų, atsikemša alaus butelį ir ….Ką, ir vėl pabodusi (bet, tiesą sakant, niekada neatsibostanti) kepta duona? Na jau ne. Šį kartą namudinio maisto ekspertas Tadas Ustinavičius ju...

Gabrielius Galinis, Justina Garbauskaitė, Lina Grigonytė, Martyna Mikutaitė, Greta Koncevičiūtė

Turbūt ne vienas pasižada sau, kad nuo rytojaus ar nuo kito pirmadienio, o galbūt naujų metų pirmą dieną atsikratys žalingų įpročių. Nesvarbu, ar tai būtų kaloringo maisto valgymas, ar rūkymas, ar alkoholio vartojimas, svarbiausia tai, kad norima mesti sau iššūkį.

Nors aitrioji paprika (arba čili pipiras) yra naudojamas nuo priešistorinių Inkų ir Actekų tautų klestėjimo laikų, tačiau jo genomas buvo galutinai išnagrinėtas tik praėjusių metų pabaigoje. Gausi tarptautinė mokslininkų komanda, siekdama genetiniais tyrimais nustatyti efektyviausius augalų veisimo ...