Neįprastai šiltas ir gražus ruduo žeria lietuviams staigmenų. Netoli Upytės (Panevėžio r.) aguonų žiedais raudonuoja laukas, nešildomame šiltnamyje dar noksta pomidorai, o atkaklūs grybautojai iki šiol iš miško negrįžta tuščiomis pintinėmis, rašo „Lietuvos rytas“.

Neįprastu laiku žydinčios aguonos stebina pro Upytę į Krekenavą vedančiu keliu važiuojančius žmones. Ne vienas, lapkričio mėnesį pamatęs ryškiaspalvius žiedus, sustoja nusifotografuoti.

Bet Upytėje gyvenančios ūkininkės Mildos Mikelionienės ne laiku pražydusios aguonos nestebina, nes šiuos augalus apgavo neįprastai šiltas ruduo. Užsitęsus šiltiems orams aguonos pražydo nesulaukusios pavasario ir, pasak augalininkyste užsiimančios upytietės, nebeperžiemos.

Panevėžio turguje trečiadienį Vilma Samienė iš Karsakiškio seniūnijos (Panevėžio r.) pardavinėjo savo užaugintus pomidorus.

Tiesa, tai jau paskutinės daržovės iš jos nešildomo šiltnamio. Už žalius, raugti tinkamus pomidorus ji prašė 1,5 lito už kilogramą, raudoni kainavo dukart brangiau.

Tame pačiame turguje savaitgalį buvo galima nusipirkti ir voveraičių. Patyrę grybautojai dar randa ne tik jų, bet ir žaliuokių, rašo „Lietuvos rytas“.