Kada pradėjote žaisti golbolą? Kas jus paskatino?

Būdamas 13 metų aš praradau regėjimą. Lankiau mokyklą, kurioje buvau pakviestas į golbolo komandą. Tada ir prasidėjo mano kaip sportininko karjera. Man labai patiko sportas, norėjosi turėti veiklos, praleisti laisvalaikį naudingai.

Žaidžiate jau daug metų. Kada visgi įstojote į NGA?

Tiesą pasakius, pačioje pradžioje dar negalvojau apie NGA. Tačiau vyko atrankos, tada nebuvo didelės konkurencijos, norint patekti į rinktinę, tad mane priėmė 15-os metų. Dabar esu 41 metų, jau senas kaip sportininkas (juokiasi).

Ar nuo sportavimo pradžios labai pasikeitė jūsų kasdienė rutina, pavyzdžiui, mitybos įpročiai, sportavimo trukmė, miego režimas?

Pasikeitė tik tai, jog sportas užpildė laisvą dienos laikotarpį: iš pradžių po pamokų, dabar – po darbo. Kadangi turiu pastovią darbo vietą įmonėje „Liregus“, sportuoju vakarais. Treniruotės dažniausiai vyksta po 4-5 kartus per savaitę. Iš pradžių gal tiek neprisižiūrėjau savo mitybos, tačiau dabar atsirenku, ką valgyti, o ko geriau atsisakyti.

Kokių privalumų teikia ši sporto šaka?

Manau, kad privalumas toks, kaip ir visose sporto šakose – smagu judėti, išlieti susikaupusią energiją. Nesinori sėdėti namie tarp keturių sienų. Šis sportas man patinka ir dėl jau minėto aktyvaus laisvalaikio praleidimo bei sportinių aukštumų siekio. Taip pat smagu keliauti po įvairias pasaulio šalis, kartais pavyksta pasivaikščioti, susipažinti su šalimi.

Minėjote, jog seniau nebuvo didelės konkurencijos. Kaip yra dabar?

Norinčių žaisti labai mažai, pastovūs ir aktyvūs esame mes, devyni senbuviai. Dabartinis jaunimas išvis net nebesidomi. Nors dėl kovos šių metų Olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire dabar visi konkuruojame: dar nežinome, kurie žaidėjai vyks.

Ar netrukdo negalia siekti savo tikslų? Kaip galėtumėte motyvuoti kitus žmones?

Nežinau, kaip kitiems, bet man negalia netrukdo. Sportas tikrai padeda. Tik gaila, kad su rinktine vis nepavyksta olimpinio aukso iškovoti (juokiasi). Galbūt ši sporto šaka ir nėra tokia populiari kaip krepšinis, tačiau padeda būti aktyvesniam ir žvalesniam gyvenime. Aš džiaugiuosi, jog sportuoju, nesinori sėdėti visą dieną namuose ar darbe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)