Greitai lieknėti

Stebintieji savo svorį žino, kad visi labai greit ištirpę kilogramai taip pat greit sugrįžta ir dar atsiveda naujų. Jei staigiai sumažinsite suvartojamų kalorijų kiekį, žinoma, kilogramai ims tirpti. Bet daugiausiai tai nulems organizme sumažėjęs skysčių kiekis. Ir vos tik imsite valgyti normaliai, svoris vėl sugrįš. Vienintelis kelias į svorio mažėjimą – visam laikui pakeisti mitybos įpročius ir juos kontroliuoti. Taip pat ir naktį!

Pasiduoti

Nieko baisaus, jei kažkas nepavyko. Pakilimai ir nuosmukiai – tai natūralu, niekam nepavyksta iš karto tobulai laikytis mitybos apribojimų. Atleiskite sau už nuopuolius, mokykitės iš klaidų, susiimkite ir...tęskite. O prie šaldytuvo pastatykite svarstykles. Sako, labai padeda.

Vaikytis madingų dietų

Tokios dietos žada greitus rezultatus ir paprastai akcentuoja vieną produktą – ar tai būtų greipfrutas, ar kopūstų sriuba. Bet tyrimas, kurį atliko Didžiosios Britanijos dietologų asociacija, parodė, kad 30 proc. žmonių dietai pasibaigus svorio priaugo daug daugiau, nei numetė. Gydytojai mano, kad šį dėsningumą nulemia būtent tokios dietos. Vienintelis būdas sulieknėti – tirpdyti nereikalingus kilogramus iš lėto, bet stabiliai.

Praleisti valgius

Sėkmingai sulieknėjusios moterys žino, kad atsisakiusios pusryčių arba pietų, kito valgymo metu paprastai suvalgo daugiau, nei reikėtų. Geriau valgyti dažniau, bet po nedaug – penkis-šešis kartus per dieną. Žinoma, ne bandeles ir pyragaičius.

Pasiduoti pagundoms

Viena iš sėkmingo lieknėjimo paslapčių – noras įveikti pagundas. Patartina po ranka turėti ką nors nekaloringo, bet skanaus, kad ramiai praeitumėte pro vitriną su pyragaičiais. Kruopščiai planuokite maisto produktų pirkimą, nepamirškite savo silpnųjų vietų, neikite į parduotuvę išalkusi. Taip sugebėsite atsispirti pagundoms ir neprisipirkti, ko nereikia.

Atsisakyti malonumų

Svarbu susidaryti tokį mitybos planą, kurio sugebėsite laikytis ilgą laiką – kelis mėnesius ar net kelerius metus. Neįmanoma ir nereikia amžiams atsisakyti šokolado ar saldainių: taip bus didesnė tikimybė, kad nutrauksite mitybos planą. Kartais leiskite sau suvalgyti šiek tiek to, ką mėgstate, ir mėgaukitės.

Vengti fizinio aktyvumo

Jei pakoregavote mitybą, einate miegoti anksčiau, ir net šaldytuvas nebekrūpčioja naktimis nuo jūsų sėlinančių žingsnių, prisiminkite dar vieną svarbų lieknėjimo ir sveiko gyvenimo veiksnį – fizinį aktyvumą. Lieknėdami kartu su riebalais neišvengiamai netenkame ir raumenų masės, o tai nėra labai gerai, nes kuo didesnė raumenų masė, tuo geresnė medžiagų apykaita. Net kai ilsimės, raumenų ląstelės sunaudoja dukart daugiau kalorijų, nei riebalų ląstelės, o kai sportuojame – daug kartų daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)