„Iš tiesų, kaip ir kitos mamos, norėjau atgauti prarastas kūno formas, sulieknėti. Koją kišo neįveikiamas potraukis saldumynams“, – DELFI pasakojo 34-erių vilnietė.

Su moterimis, kurios po treniruotės neskubėdavo į darbus ar namus, ji tradiciškai užsukdavo kavos. „Ir po pyragėlį pasiimdavom, nes... nusipelnėm“, – prisimindama juokėsi ji.

Kūnas po truputį tvirtėjo, judesiai grakštėjo. „Tačiau kaip buvau, taip ir likau stora. Po gimdymo priaugti 8 kilogramai netirpo, reikėjo pora numerių didesnių drabužių, tačiau ir su jais gerai nesijaučiau”, – pripažino moteris.

Tada ji sugalvojo pasirašyti sutartį su savimi. Kadangi nauji drabužiai pasitikėjimo nepridėjo, o nemažai kainavo, be to, į save sporto salės veidrodžiuose ji apskritai negalėjo žiūrėti, nutarė ir toliau po treniruočių su kitomis moterimis eiti į kavinę, tačiau išgerti tik vandens, o pyragėlių ir kavos pinigus dėti į taupyklę.

„Sugalvojau, kad už juos pirksiu gražią sportinę aprangą. Bet tik tada, kai nebesigėdysiu į save sportuojančią žiūrėti. Pasirodo, reikėjo ne tiek daug. Pradėjusi reguliariai lankytis sporto salėje ir apskritai aktyviau gyventi, bei pažabojusi potraukį saldumynams, aš per pusmetį „numečiau” 4 kilogramus. Atrodo, nedaug, bet jaučiuosi daug gražesnė”, – pasidžiaugė Rita.

Atgauti iki gimdymo buvusių formų jai dar nepavyko. „Tačiau pusės kelio į tikslą proga pasidovanojau sau gražią sportinę aprangą. Ne kokią iš skuduryno, o naują, idealiai tinkančią mano figūrai. Kai įėjau su ja į klubą, mačiau susižavėjusius žvilgsnius”, – juokėsi vilnietė.

Kaip įsitikino Rita, atradus valios reguliariai sportuoti ir sveikiau gyventi, prie to įprantama ir nebeatrodo taip sunku. Kai už pastangas save tinkamai apdovanoji, dar didesnis stimulas stengtis.

Rinkdamasi sportinę aprangą moteris pasikliovė nuojauta. Kadangi dar nėra visiškai patenkinta savo figūra, pirmenybę teikė neutralioms spalvoms ir laisvesniems modeliams.

Šių metų tendencijos: gamtos tonus pagyvina itin ryškios detalės

Parduotuvių tinklo „Sportland” aprangos vadybininkė Indrė Žilinskaitė atkreipė dėmesį, kad kaip ir praeitais metais, šio rudens/žiemos sportinių drabužių kolekcijų koloritas kaip tik labiausiai ir orientuotas į natūralias, šiltas, raminančio poveikio spalvas: žemės, augalų, įvairių gamtos išteklių.

„Tačiau svarbu pastebėti, kad šiais metais į visą šiltą spalvų paletę privalo įsimaišyti ir blankūs tonai su itin ryškiomis spalvomis, pvz., tai gali būti raudonos gėlės, žali raukinukai, įdomūs ryškūs ornamentai, raštai”, – vardijo DELFI pašnekovė.

Įdomiausias ir šviežiausias spalvų paletės pasirinkimas, I. Žilinskaitės nuomone, galėtų būti alyvuogių, rožinio kvarco spalva, kuri ypatingai moteriška ir romantiška. Taip pat smaragdo, ar prigesinto giedro, mėlyno dangaus atspalviai, įvairūs rudi, pilkšvi žemės atspalviai.

„Vis dar ant bangos šilti ir jaukūs įvairiaspalviai ar vienspalviai megztukai – tiek platesni, tiek apglundantys, išryškinantys formas. Svarbiausia, kad audiniai būtų natūralių pluoštų, o spalvos ir modelis susilietų į paprastą, bet neprastą visumą”, – patarė specialistė.

Skirtingų gamintojų nurodomi dydžiai – nevienodi: kaip išsirinkti

Vėsesniu metų laiku ypač svarbi aprangos dalis – laisvalaikio striukės. Pasak pašnekovės, šiais metais taip pat bus madingos praktiškos, ilgos striukės su gobtuvais. Tokios siūlomos tiek vyrams, tiek moterims. Nuo jų neatsilieka sintetinio pluošto, plonos, lengvos, daug vietos neužimančios striukės. Technologijų dėka jos plonytės, tačiau tokios pat šiltos, kaip ir storos.

Paklausta, kaip rinktis sportui skirtus drabužius ir kodėl skirtingų gamintojų nurodomi išmatavimai labai skiriasi, parduotuvių tinklo aprangos vadybininkė atkreipė dėmesį, jog kiekvienas gamintojas naudoja savus išmatavimus, todėl dydžiai gali šiek tiek skirtis.

„Vieni prekiniai ženklai stengiasi pamažinti vienu ar dviem dydžiais, kiti gamintojai kaip tik stengiasi atkreipti dėmesį į tokius klientus, kurie yra apkūnesni, ar aukštesni ir gamina platesnius ar pailgintus drabužius. Pavyzdžiui, pailgintą aprangą kai kurie prekiniai ženklai žymi T-tall, ar L-long raidėmis etiketėje, ir iš to galima suprasti, kad drabužiai skirti aukštesnio ūgio žmonėms”, – atkreipė dėmesį I. Žilinskaitė.

Kartais būna ir išimčių, tad, nesvarbu kokio prekinio ženklo gaminio ieškome, sportinės aprangos žinovė patartų įvertinti modelį – jeigu jis plataus kirpimo, gali tikti ir vienu, ar net dviem dydžiais mažesnė apranga.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)