Patarimais dalinasi sporto ir laisvalaikio klubo šeimai „GOODLIFE” trenerė Agnė Rudžianskaitė.

1. Kas kelis mėnesius keiskite programą.

Jei sportuojate pagal individualų planą, kaip profesionalai ir patartų daryti, tikėtina, kad po kurio laiko pajusite monotoniją – juk turite laikytis plano, pratimai kartojasi: natūralu, kad po kelių mėnesių visa tai pabosta.

Rekomenduodama, kad po tiek laiko programą reikėtų pakeisti – ne tik dėl to, kad ji pabodo, bet ir kūnas per tiek laiko būna prisitaikęs prie krūvio ir jam reikia naujų iššūkių. Jei ir tie keli mėnesiai jums per ilgas laiko tarpas – paprašykite trenerio, kad į programą įvestų bent minimalių pokyčių. Galbūt to užteks, kad pralaužtumėte ledus.

2. Aiškiai užsibrėžkite tikslus ir nuolat juos sau priminkite.

Paprastas, bet veiksmingas patarimas pajutus monotoniją – prisiminkite, kodėl pradėjote sportuoti ir kokių tikslų siekiate. Stebėkite, kaip jums sekasi daryti progresą. Galite užsirašyti savo tikslus ir pasikabinti šį užrašą vietoje, kurią dažnai matote – ant veidrodžio, šaldytuvo durelių ar panašiai. Nusistatyti tikslai yra tai, kas veda i sporto klubą žmones kiekvieną dieną - tik jų siekimas yra didžiausias motyvatorius.

3. Retkarčiais įterpkite kitokią treniruotę.

Jei pajutote, kad jūsų pasirinkta treniruotė, kurią iš pradžių taip mėgote, tapo pernelyg monotoniška, nereikėtų skubėti iškart pereiti į kitą. Paįvairinkite rutiną retkarčiais nueidami į grupinį užsiėmimą – kartais to visai pakanka praskaidrinti monotonijai sporto salėje.

4. Pasirinkite jus įkvepiančią muziką.

Kai kuriuose sporto klubuose groja muzika. Tačiau kartais ji būna per tyli, ar groja jums nepatinkantis garso takelis – tai labai individualu.

Jūs geriausiai žinote, kokia muzika jus užveda intensyviam sportavimui, tad įsirašykite šias dainas į ausinuką ir pirmyn. Tiesą sakant, šį būdą taiko daugelis ilgamečių sporto salių lankytojų, ypač tie, kurie savarankiškai dirba su treniruokliais.

5. Paprašykite trenerio pagalbos.

Jei sportuojate savarankiškai ir pajutote, kad nebenorite kartoti to, ką jau žinote ir sugebate, paprašykite trenerio pagalbos. Jis pasiūlys naujų pratimų, įkvėps tolimesniam sportavimui. Praktika rodo, kad būtent tai žmonėms dažniausiai duoda geriausią postūmį. Juk treneriai tam ir yra salėje, kad jums padėtų – nesidrovėkite klausti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)