Tokia džiugi žinia skelbiama naujame tyrime, išspausdintame leidinyje „The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness“. Tyrimo autoriai parinko 29 asmenis 18–30 metų amžiaus. Pusantro mėnesio kasdien jie skirdavo 7 minutes aerobikos ir ištvermės pratimams. Po pusantro mėnesio paaiškėjo, kad sportavusiems sumažėjo kūno masės indeksas, liemens ir klubų apimtis, be to, tyrimo pabaigoje riebalų kiekis buvo mažesnis nei pabaigoje.

Kaip rašoma tyrimo išvadose, net neturintiems antsvorio po kasdienių 7 min. treniruočių sumažėjo liemens apimtis, o tai naudinga širdžiai.

7 min. trukmės mankšta nėra nauji, negirdėti pratimai. Anot tyrimui vadovavusio Amerikos universiteto Libane lektoriaus, mokslų daktaro Lamo Mattaro, tai intensyvi, trumpa treniruotė iš 12 pratimų, atliekamų po pusę minutės su 10 sekundžių pertraukomis.

Pratimai – šuoliukai kilnojant rankas, pritūpimai prie sienos, atsispaudimai, atsilenkimai (sulenktomis kojomis), įtūpstai pirmyn ir atgal, pritūpimai, pratimas tricepsams, lenta, bėgimas vietoje aukštai kilnojant kojas, lenta šonu.

„Pratimus galima atlikti nedidelėje erdvėje, jiems atlikti pakanka kėdės“, – sako L. Mattaras.

Ši pratimų serija veiksminga, nes, kaip ir atliekant bet kokius didelio intensyvumo intervalinius pratimus, organizmas patiria maksimalią apkrovą, aiškino L. Mattaras. „Pratimų serija labai trumpa, ją galima atlikti namuose ar biure, tai suteikia daugiau galimybių užsiėmusiems, mažai laisvo laiko turintiems žmonėms“, – pridūrė jis.

Deja, visą gyvenimą neįmanoma mankštintis tik 7 minutes ir tikėtis, kad būsite super sportiški.

„7 minučių treniruotė neatstos išsamios sporto programos, kita vertus, ji – puikus būdas kontroliuoti svorį ir duoti kūnui fizinės veiklos. Turint nedaug laiko tai – geras variantas“, – sakė L. Mattaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)