Tuo tarpu iš pirmos vietos startavęs agresyvusis lenkas Janas Kisielius pats sau prisivirė košės - dėl falstarto jis gavo pravažiavimo pro aptarnavimo zoną baudą ir nukrito į aštuntą vietą.

Kol kiti strigdavo už lėtesnių varžovų, Robertas Kupčikas kopė aukštyn. Sutaupęs daugiau „Push-to-Pass“ paspaudimų (sistema dešimčiai sekundžių padidinanti variklio galią 50 AG) greitasis lietuvis jau spaudė antroje vietoje važiavusį švedą Marcusą Fluchą. Šia situacija, kuomet bekovojančių konkurentų ratų laikai prastėja, pasinaudojo Jeffris Krugeris iš Pietų Afrikos Respublikos, kuris važiuodamas pirmas didino persvarą.

Nors R. Kupčikas keletą kartų kėsinosi į švedo antrą vietą, M. Fluchui pavyko apginti savo poziciją nuo lietuvio atakų iki finišo. R. Kupčikas atsiliko 0,248 sekundės dalių ir finišavo trečias. Iš trečios pozicijos lenktynes pradėjęs J. Krugeris starte aplenkęs M. Fluchą ir dėl J. Kisieliaus baudos lengvai iškopęs į pirmą, išlaikė savo poziciją iki pat lenktynių galo.

„Juta Racing“ atstovas J. Gelžinis finišą pasiekė ketvirtas. Jono brolis Ignas Gelžinis taip pat buvo apsuptas varžovų - jis kirto finišo liniją tryliktas.

Finišavusi lyderių trijulė artimai kovoja ir dėl bendros įskaitos taškų. Po sėkmingo savaitgalio „Artas Racing“ lenktynininkas R. Kupčikas „Volkswagen Castrol Cup“ išlieka absoliučiu lyderiu su 220 taškų. Sekmadienio lenktynėse kelis taškus iš Roberto atkovojęs švedas M. Fluchas nusileidžia 26 taškais (194 tšk.). J. Gelžinis po šio savaitgalio lenktynių iš penktosios vietos smuktelėjo į šeštą.

Lenkų organizuojamos tarptautinės lenktynės „Volkswagen Castrol Cup“ susilaukia gausybės žiūrovų ir žiniasklaidos dėmesio, lenktynes aplanko daug Lenkijos šou žvaigždžių. Vienas iš dalyvių yra Jerzis Dudekas - žymusis Lenkijos futbolo rinktinės vartininkas.

Kitas „Volkswagen Castrol Cup” čempionato etapas vyks Čekijos „Autodrom Most“ trasoje rugpjūčio 8-10 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)