Kisielius – nealkoholinis desertinis gėrimas, verdamas dažniausiai iš įvairių vaisių ir uogų, papildomai įdedant krakmolo, kad gėrimas sutirštėtų. Paplitęs Rytų ir Šiaurės Europoje.
„Šventinį valgiaraštį sudarėme kartu su vaikais, tad jame kiek daugiau patiekalų nei gaminčiau vien tik suaugusiųjų kompanijai. Vadovavomės...
Planuojant šventinio stalo vaišes svarbu apgalvoti ne tik skirtingų patiekalų, bet ir gėrimų sąrašą. Lietuviai švenčių stalo neįsivaizduoja be...
Jei reikėtų pasakyti gėrimą, kuris sukelia nostalgiškas mintis apie Kūčias ir šv. Kalėdas, koks jis būtų? Daugeliui būtent kisielius asocijuojasi...
Galvodami apie artėjančių Kūčių ir Kalėdų stalą daugelis lietuvių prisimena senąsias tradicijas. Viena jų – pasirūpinti, kad ant...
Didžiosios žiemos šventės – ypatingas metas dalintis šiluma, būti su artimaisiais ir ragauti naminius patiekalus bei kvapnius gėrimus. Anot...