Žemės ūkio politikos ir maisto viceministras Tarasas Vysockis atmetė tikimybę, kad Ukrainos vidaus rinkoje gali kilti vištų kiaušinių, paukštienos, pieno ir daržovių deficitas, rašo unian.net.

Tai viceministras pareiškė per nacionalinį telemaratoną, skelbia „Ekonomičeskaja pravda“.

Atsakydamas į klausimą apie 4 mln. vištų, žuvusių žemės ūkio holdingo „Ukrlandfarming“ paukštyne Černobajivkoje, T. Vysockis sakė, kad iki Rusijos įsiveržimo Ukraina eksportuodavo iki 40 proc. kiaušinių.

„Jei šie objektai bus sunaikinti, mes, visų pirma, kalbėsime apie sumažėjusį eksportą, tačiau deficito vidaus rinkoje nebus. Panaši situacija yra su paukštiena ar pieno gamyba: patirti nuostoliai gali siekti 10 – 15 proc., ir tai, pirmiausia, atsilieps eksportui, tačiau deficito vidaus rinkoje nesukels“, – pareiškė T. Vysockis.

Jo teigimu, šiais metais vakarinėje ir centrinėje Ukrainos dalyse bus padidinti pasėlių plotai daržovėms, kurios tradiciškai patenka į bazinę barščių sudėtį – bus auginama daugiau kopūstų, morkų, burokėlių ir bulvių.

„Tai leis padengti dalinai sumažėjusius pasėlius pietuose bei rytuose, kad visi ukrainiečiai būtų aprūpinti atitinkama daržovių produkcija“, – pabrėžė jis.

Taip pat skelbiama, kad Ukraina turi suformavusi strateginį maisto rezervą keleriems metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją