„Netrukus priimsime ministrą pirmininką B. Netanyahu Kapitolijuje dalyvauti bendroje Kongreso sesijoje“, – teigė M. Johnsonas ir pridūrė, kad šiuo vizitu bus pademonstruota „labai stipri parama Izraelio vyriausybei“.

Kvietimas buvo pateiktas po to, kai Izraelis šią savaitę patyrė dvigubą nesėkmę: trys Europos šalys paskelbė, kad pripažins Palestinos valstybę, o Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) prokuroras informavo, jog paprašė išduoti B. Netanyahu ir „Hamas“ lyderių arešto orderius dėl įtariamų karo nusikaltimų Gazos Ruože.

JAV tvirtai remia Izraelį kare, kuris prasidėjo po to, kai spalio 7 d. „Hamas“ smogikai prieš Izraelį surengė šokiruojantį išpuolį. Tačiau demokratų prezidentas Joe Bidenas vis labiau spaudžia B. Netanyahu numalšinti savo operaciją Gazos Ruože, kur daugėja civilių aukų, ir pagrasino sustabdyti ginklų tiekimą. Baltieji rūmai yra išreiškę nusivylimą dėl Izraelio karinių operacijų Rafacho mieste, kuriame prisiglaudė daugiau nei 1 mln. žmonių.

Respublikonai savo ruožtu užsipuolė J. Bideną dėl su ginklų tiekimu susijusių grasinimų, o M. Johnsonas apkaltino J. Bideną pataikavimu „Hamas“.

Per spalio 7-osios „Hamas“ išpuolį, kuris sukėlė dabartinį karą Gazos Ruože, Izraelyje žuvo daugiau nei 1 170 žmonių, daugiausia civiliai, rodo oficialūs Izraelio duomenys. Smogikai taip pat pagrobė 252 įkaitus, iš kurių 124 vis dar laikomi Gazos Ruože, įskaitant 37 asmenis, kurie, anot kariuomenės, yra negyvi.

Per atsakomąjį Izraelio puolimą Gazos Ruože iki šiol žuvo mažiausiai 35 800 žmonių, daugiausia moterys ir vaikai, skaičiuoja šios „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)