„Per 5 jo vadovavimo metus šalies finansų sistemoje įvyko akivaizdžių pokyčių – užtikrintas kreditų įstaigos stabilumas ir patikimumas, pradėtos esminės reformos vartojimo kreditų ir kreditų unijų rinkoje, imtasi aktyvių veiksmų siekiant geresnės vartotojų teisių apsaugos bei didinant finansinių paslaugų prieinamumą ir kokybę“, - rašoma Prezidentūros pranešime.

Pasak jo, žmonių pasitikėjimas Lietuvos banku per pastaruosius 6 metus išaugo 14 proc. ir šiuo metu siekia 62 procentus.

Lietuvos bankas taip pat aktyviai prisidėjo prie sklandaus euro įvedimo: beveik 90 proc. gyventojų teigė, kad valiuta pakeista sklandžiai ir efektyviai, o daugiau kaip 90 proc. pripažino, kad buvo gerai informuoti apie euro įvedimą ir valiutos keitimą.

D.Grybauskaitė anksčiau yra teigusi, jog vertina V. Vasiliausko profesionalumą ir darbo rezultatus, o metų pradžioje teigė ketinanti jo kandidatūrą teikti ir antrai kadencijai.

V. Vasiliauskas centriniam bankui vadovauja nuo 2011 metų balandžio 16 dienos.

V. Vasiliauskas yra dirbęs finansų viceministru, advokatų kontoroje „Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN“ (dabar „Valiūnas Ellex“), Mokesčių inspekcijoje, dalyvavo Lietuvos derybose su Europos Sąjunga darbo grupės veikloje. 2009 metų pavasarį jis du mėnesius dirbo D. Grybauskaitės rinkimų kampanijos vadovu.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas skiriamas penkerių metų kadencijai. Kadencijų skaičius neribojamas.

Prezidentūra Seime tikisi objektyvaus V. Vasiliausko kandidatūros vertinimo

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tikisi, kad Seimo nariai objektyviai ir nešališkai įvertins antrai kadencijai teikiamo Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko kandidatūrą, sako Prezidentės patarėjas užsienio politikai Renaldas Vaisbrodas.

Prezidentūra apie V. Vasiliausko teikimą antrai penkerių metų kadencijai pranešė pirmadienį. Dabartinė Lietuvos banko valdybos pirmininko kadencija baigiasi balandžio 15 dieną.

„Neabejoju, kad Seimo nariai, priimdami vienokį ar kitokį sprendimą, remsis objektyviais kriterijais. To iš jų tikisi visuomenė ir Lietuvos Respublikos Prezidentė", - „Žinių radijui" antradienį sakė R. Vaisbrodas.

V. Vasiliauskas Lietuvos banko valdybos pirmininku buvo paskirtas 2011 m. balandį. Anot Prezidentūros, Vasiliausko kadencijos metu pasitikėjimas Lietuvos banku išaugo 14 proc. punktų iki 62 proc., Prezidentė taip pat teigiamai įvertino institucijos įdirbį Lietuvoje įvedant eurą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)