„Mes siūlėme, kad šiandien būtų įtrauktas, bet neužteko balsų (tam reikia 2/3 Seniūnų sueigos narių - BNS) automatiškai įtraukti į plenarinio posėdžio darbotvarkę“, - po Seniūnų sueigos BNS sakė liberalsąjūdiečių lyderis Eligijus Masiulis.

Tačiau jis žadėjo, kad Darbo kodekso ir kitų įstatymų pataisų svarstymą bus bandoma paskubinti - frakcija siūlys jų pateikimą įtraukti į antradienio darbotvarkę, ją tvirtinant posėdžio pradžioje.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė socialdemokratė Kristina Miškinienė ir opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius BNS pranešė, kad Seniūnų sueigoje susitarta pataisas pristatyti ketvirtadienį. Tačiau, pasak E.Masiulio, su tuo nesutiko „darbiečiai“.

Valdančiosios partijos anksčiau buvo sutarusios, kad socialinis modelis parlamentarams busiąs pristatytas spalio pradžioje. Parlamento pirmininkė Loreta Graužinienė yra pareiškusi, kad idealiausia būtų, jei Vyriausybė atsiimtų projektus ir juos pataisytų pagal Trišalės tarybos sutarimą.

Valdančiųjų partijų Politinė taryba rugsėjo viduryje, yra susitarusi, kad naujas Darbo kodeksas ir kitų įstatymų pataisos Seime bus priimtos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)