Apie tai praneša „RIA Novosti", remdamasi Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos „Rosselchoznadzor" vadovo pavaduotojo Aleksejaus Aleksejenkos pateikiama informacija.

Birželio 27 d. Ukraina pasirašė su ES asociacijos sutartį, pagal kurią bus sukurta ir laisvosios prekybos zona. Liepos mėnesį vykusio trišalio Ukrainos, Rusijos ir ES susitikimo metu Europos Komisija pripažino, kad sutarties normų taikymas gali kelti ekonominių grėsmių Rusijos ir Ukrainos santykiams.

 Kai Ukraina pradės įgyvendinti Europos įstatymų nustatytus reikalavimus, besiskiriančius nuo Nepriklausomų valstybių sąjungos (NVS) (reglamentų), kils dar nemažai klausimų. (...) Todėl atsiranda galimybė, kad maisto produkcijos tiekimas iš Ukrainos į Rusiją bus stabdomas", - sakė agentūrai A. Aleksejenka.

Anot pareigūno, „Rosselchoznadzor" jau kalbėjosi su Ukrainos valstybine fitosanitarijos tarnyba ir siūlė derėtis dėl naujų nuostatų. 

 „Galbūt mums kai kuriuos aspektus išsiaiškinti pavyktų derybų metu, ir produkcijos tiekimas nebūtų stabdomas. Siūlėme derybas pradėti bet kuriuo tinkamu laiku, tačiau jokio atsakymo dar nesulaukėme", - pridūrė jis.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas pripažino, jog šalis turi ruoštis visiškai ekonominei blokadai su Rusija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)