Prancūzija tvirtina, kad rumunų mėsininkai ir Olandijos bei Kipro prekybininkai priklausė tiekimo tinklui, kuriame arkliena buvo įvardyta kaip jautiena. Iš šios mėsos buvo pagaminti tokie šaldyti pusgaminiai kaip lazanija, musaka ir prancūziškas Piemenų pyrago atitikmuo, rašo „The Telegraph“. Pats skandalas įsiplieskė anksčiau šiais metais, kilus būgštavimams, jog Airijos ir Didžiosios Britanijos mėsainiuose gali būti arklienos.

Prekybos tinklas „Tesco“ ištyrė savo šaldytų spagečių pusgaminius ir pirmadienį pranešė, jog kai kuriuose mėginiuose daugiau kaip 60 proc. sudarė arklių DNR.

Pavojaus sveikatai arkliena nekelia, bet šis skandalas visoje Europoje sukėlė nerimą vartotojams ir iškėlė klausimų apie tai, kaip gamintojai klaidina visuomenę.

Prancūzijos žemės ūkio ministras pareiškė, kad kontrolės institucijos privalo rasti išeitį „iš šios painiavos“.

Viena iš kaltinamų Rumunijos skerdyklų „Carmolimp“ savo pranešime spaudai nurodė deramai pažymėjusi savo mėsą kaip arklieną ir pridūrė 2012 metais apskritai neeksportavusi jautienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)