Įmonės vadovai įžvelgia galimos korupcijos požymių bei žada apie juos informuoti teisėsaugą. Kenkimą jie sieja su bendrovės planais plėstis ir statyti naują gamyklą.

Pasak „Biogami“ atstovų, nepriklausomos laboratorijos nurodo, kad jos produkcija yra saugi ir kokybiška, tačiau tarnyba teigia atvirkščiai. Tarnybos atstovai kol kas nekomentuoja priekaištų ir kaltinimų jos atžvilgiu.

„Ne tik korupcija, elementų yra pakankamai daug, mes visų įtarimų kol kas atskleisti nenorime, nes kreipsimės į ikiteisminio tyrimo institucijas ir vėliau atskleisime jų pavardes“, - spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė bendrovės teisininkas Andrejus Rudanovas.

Jis teigė įžvelgiantis sistemingą kenkimą bendrovei, pavyzdžiui, tarnyba pradėjo ją traktuoti kaip fasuotoją, taip pat neteikia informacijos, kokiu pagrindu uždraudė jos produkciją.

Bendrovės vadovas Šarūnas Stumbrys teigė, kad per ketverius metus veterinarai įmonę tikrino keturis kartus ir nerado pažeidimų. Tačiau nuo šių metų sausio atlikti trys patikrinimai, uždrausta gaminti produkciją. Š. Stumbrys tai sieja su bendrovės planais plėstis ir statyti gamyklą.

„Įmonė nusprendė pateikti paraišką gauti ES paramą statyti gamyklą. Su tuo siečiau. (...) Investicijos planuotos per 4 mln. eurų, bet panašu į tai, kad su šita situacija, kuri vyksta, kad mes negausime paramos, aš jau nekalbu apie plėtrą į užsienio rinką. Įmonė yra stagnacijos fazėje“, - tikino įmonės vadovas.

Pasak teisininko, įmonė atliko produkcijos tyrimus nepriklausomose laboratorijose, pateikė jų išvadas tarnybai, tačiau jos atsakymų ir reakcijos nesulaukdavo.

„Prašėme pateikti sprendimą, jie nepateikė. Jie skelbia, kad turi tyrimų protokolus, kurie rodo, kad produktas netinkamas, paprašome pateikti informaciją, gavome atsakymą, kad nepateiks informacijos“, - sakė A. Rudanovas.

Pasak jo, tarnybos sprendimą stabdyti gamybą bendrovė apskundė teismui, o artimiausiu metu ketina pateikti informaciją STT, FNTT, taip pat kreiptis į Seimo komisijas.

Įmonė per dieną pagamina apie 1 tūkst. pakuočių košių, jos apyvarta pernai siekė apie 300 tūkst. eurų - trečdaliu daugiau nei 2015-aisiais.

4 metus veikiančios įmonės veikla sustabdyta kovo 1 dieną. Įmonė per dieną paprastai pagamina apie 1 tūkst. pakuočių 10 rūšių ekologiškų „Mamuko“ košių - ji teigia esanti vienintelė tokios produkcijos gamintoja Lietuvoje.

Bendrovės apyvarta pernai siekė apie 300 tūkst. eurų - trečdaliu daugiau nei 2015-aisiais.

Veterinarijos tarnyba praėjusį antradienį pranešė patikrinusi „Mamuko“ grikių košę ir nustačiusi, kad ji saugi, tačiau jos skoninės savybės neatitiko gamintojo deklaruojamų rodiklių - jų skonis buvo aitrus, rūgštus, todėl košė netinkama kūdikiams.

Vasario 24 dieną tarnyba pranešė iš prekybos išimanti dviejų rūšių nesaugias „Mamuko“ košes, o sausio pabaigoje - dar vienos rūšies košė, kuri gaminta iš besibaigiančio galiojimo grūdų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)