Tokią informaciją pateikia Gazeta.ru, remdamasis Jungtinių Valstijų finansų departamento svetainėje internete paskelbta informacija.

Skelbiama, kad naujausios sankcijos palies Rusijos valstybinio vystymo banko VEB („Vnešekonombank“) ir „Rosneft“ struktūras. Sankcijų taikinyje atsidūrė Rusijos tiesioginių investicijų fondas, „VEB-lizing“, „VEB Kapital“, „Sviaz-bank“, „RN-Juganskneftegaz“, „Rosneft Trading“, EKSAR, bankas „Globeks“.

Sankcijų sąraše taip pat atsidūrė Rusijos eksporto-importo bankas, „Prominvestbank“ bei „Bankorneft“ (dukterinė „Rosneft“ bendrovė).

Į skelbiamą juodąjį sąrašą įtraukti ir Romanas Rotenbergas, Sergejus Kurčenka ir Aleksandras Janukovyčius (buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus sūnus). Be to, jame minimi ir buvęs Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Andrejus Kliujevas bei koncerno „Kalašnikov“ vadovai Andrejus Biliutinas ir Aleksandras Omelčenka.

Iš viso sąraše daugiau nei dešimt bendrovių, registruotų Rusijoje, Baltarusijoje, Suomijoje, Rumunijoje, Honkonge, Kipre, Mergelių salose ir kitur, skelbia Lenta.ru.

Kaip skelbia UNIAN, Rusijos Federacija neatsimeta galimybės, kad amerikiečių sankcijos prieš Rusiją bus taikomos gana ilgai, todėl yra pasirengusi, mano Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)