Tiriamųjų indekso vertę lėmė nustatyti svoriai, kuriuos susumavus apskaičiuotas galutinis rezultatas. Galima maksimali suma – 100 balų.

Aktyviausiu politiku šias metais tapo Vilniaus meras Artūras Zuokas, surinkęs 70,91 balų, o prezidentė Dalia Grybauskaitė nusileido į antrąją vietą – 47,59 balai. Nuo jos nedaug atsiliko 44,72 balus surinkęs teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Mažmeninės prekybos srityje pirmosiomis pozicijomis apsikeitė „Rimi“ ir „Maxima“. Pastaroji, surinkusi 56,41 balo, tapo lydere, o 54,44 surinkti balai lėmė antrą vietą. „Norfa“ ir „Iki“ atitinkamai surinko 49,95 ir 21,91 balo.

Mobiliojo ryšio srityje savo lyderio pozicijas išlaikė bendrovė „Omnitel“ (80,18 balo). „Tele2“, surinkusi 61,55 balo, pakilo į antrą vietą, o trečioje įsitvirtino „Bitė“ su 53,23 balais. Mažiausiai aktyvi pasirodė „Teo“ ir atsidūrė sąrašo apačioje su 17,56 balų.

Socialinėje žiniasklaidoje aktyviausias bankų sektoriuje jau antrus metus įvardintas „Swedbank“, jis surinko 69,3 balus. Antroje vietoje atsidūrė SEB, surinkęs 53,74 balus, trečias liko „Bigbank“, jam skirti 46,83 balai.

Indekso naujokas – ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, surinkęs 62,01 balus, aplenkė Vilniaus universitetą (57,87) bei Kauno technologijos universitetą (51,37).

Ryšių su visuomene agentūros „Komunikacija ir konsultantai“ direktorius Andrius Kasparavičius teigia, kad socialinės žiniasklaidos komunikacija neturi universalaus matavimo modelio, tačiau akivaizdu, kad dalyvių aktyvumas lemia didesnį vartotojų įsitraukimą.

Buvo tiriamos interneto svetainės, tinklaraščiai, enciklopedija „Wikipedia“, „Facebook“, „LinkedIn“, „Twitter“, „Youtube“, „Slideshare“, „Foursquare“ ir „Flickr“ arba „ Picasa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)