DELFI jau rašė, kad prezidentės D. Grybauskaitės pasiūlytomis pataisomis siūloma mažinti rusiškų televizijos programų, griežtinti atsakomybę už skleidžiamą dezinformaciją. Iki šiol palydovinės televizijos tiekėjas „Viasat“ nepakliuvo į retransliuotojų sąrašą.

Lietuvos radijo ir televizijos komisijai (LRTK) nusprendus, kad turi būti nutrauktos „NTV Mir Lithuania“ ir „RTR Planeta“ transliacijos šio sprendimo laikėsi kabelinių televizijų transliuotojai. Tuo metu „Viasat“ klientai ir toliau galėjo šiuos kanalus stebėti. Kompanija savo sprendimą motyvavo tuo, kad bendrovė yra registruota ne Lietuvoje ir nepriklauso LRTK jurisdikcijai.

Naujasis „Viasat“ Baltijos šalių vadovas J. Leppanenas teigia, kad Lietuvoje palydovinės televizijos transliuojamos programos patenka po Didžiosios Britanijos ir Švedijos jurisdikcijos vėliava bei veikia pagal Europos Sąjungos teisės aktus. Tuo metu Ukrainoje po teismo sprendimo buvo sustabdytos keturių rusiškų kanalų transliacijos.

„Naujos pareigos įpareigoja pažinti visuomenę, kurioje dirbu. Kaip suprantu, Lietuvoje buvo daug diskusijų apie kai kurias programas, kurias transliuojame. Tikiuosi, būti šių diskusijų dalimi“, - prisistatydamas Lietuvos žiniasklaidai kalbėjo naujasis „Viasat“ Baltijos šalių vadovas.

Paklaustas, ką galvoja apie prezidentės D. Grybauskaitės pateiktas Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, J. Leppanenas teigė: „Žinoma, gerbiame vietinę valdžią. Kaip įmonė, visada laikomės įstatymų tos šalies, kurioje veikiame. Jei įstatymas bus pakeistas, turėsime įvertinti, kokią įtaką turės mūsų veiklai šalyje“. Prognozuoti, ar įstatymo pakeitimai turėtų įtakos „Viasat“ siūlomų programų paketams suomis nesiryžo.

„Dar per anksti kalbėti“, - tikino jis.

Artimiausiomis dienomis naujasis „Viasat“ Baltijos šalims vadovas žada susitikti su Lietuvos radijo ir televizijos komisija. Susitikime J. Leppanenas nori susipažinti su komisijos veikla bei aptarti susidariusią situaciją dėl palydovinės televizijos reguliavimo Lietuvoje.

DELFI primena, kad 15 proc. „Viasat“ Lietuvoje rodomų kanalų yra transliuojamos ne Europos Sąjungos kalbomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)