Savo mintimis M. Tyla pasidalino Kaune vykusios konferencijos „Verslas veža“ metu.

Po pakilimo sekė nuopolis

Kaip pasakojo M. Tyla, jis savo karjerą pradėjo nuo mokyklos diskotekų organizavimo. Vėliau pavyko į Lietuvą atvežti „Army of Lovers“ grupę, kitus užsienio atlikėjus.

„Galiu pasakyti trumpai drūtai. Tais laikais pavyko suorganizuoti vieno atlikėjo koncertą ir mes dviese uždirbome 25 tūkst. dolerių. Aš pasakysiu taip: mes vaikščiojome ir žagsėjome, nesupratome ką su pinigais veikti. Tai mums buvo sunkiai suprantama suma. Bet patikėkit manim – labai greitai atėjo nuopolis. Vienas renginys ir mes jau minuse 25 tūkst.“, - neslėpė M. Tyla, dirbantis su tokiais atlikėjais kaip Donatas Montvydas ir kiti.
Martynas Tyla

Per vasarą – 200 tūkst. Lt

M. Tyla teigia, kad Lietuva muzikos atžvilgiu yra finansiškai sėkmingiausia Baltijos šalių valstybė, nors daugelis mano, kad lietuviai atsilieka nuo estų ar latvių.

„Manau, kad Lietuviška muzika gali generuoti tikrai didžiulius pinigus. Ne manau, o tai yra faktas. Kaip pavyzdys: paprastas Lietuvos atlikėjas, bent patenkantis į A kategoriją, ir tikrai ne Andrius Mamontovas ar Egidijus Dragūnas, per vasarą gali generuoti ir turėti pajamų nuo 100 iki 200 tūkst. Lt. Tai reiškia – per tris mėnesius. Išdalinkite tuos pinigus 4-5 žmonėms, kurie dirba su juo. Tai visiškai nemaža suma“, - teigė M. Tyla.
Mario Basanov

M. Basanov sėkmė – puikus pavyzdys

Neseniai Marijaus Adomaičio, žinomo kaip Mario Basanov, kūrinys „Walking With Elephants“ pateko į Didžiosios Britanijos „BBC Radio 1“ TOP'ą, užimdamas šeštąją vietą. Lietuviams tai padaryti pavyko pirmą kartą. Didžiojoje Britanijoje M. Adomaitis prisistato „Ten Walls“ slapyvardžiu.

„Tai labai geras pavyzdys, kai žmogus daug metų – 17 metų – Lietuviškoje muzikoje siekia ir gamina komercinius produktus. Darė ir „Olialia pupyčių“ albumus, darė daug kitų galbūt neskoningų dalykų, bet ko pasekoje turėjo savo aiškią kryptį ir pagaliau sulaukė tokio įvertinimo. Aišku, ne be užsienio vadybos, ne be užsienio leidėjų pagalbos, kurie jį šiandien pastatė į madingiausių atlikėjų tarpą. Ne DJ tarpą, o būtent atlikėjų“, - sako M. Tyla.
Jazzu

Prodiuserio teigimu, šuolis į TOP'ą turi ir finansinę išraišką.

„Šis kūrinis M. Basanovui sugeneruos pajamų tiek, kiek kokiam E. Dragūnui per 10 metų visa veikla generavo. Be galo didžiulis pasisekimas ir duokdie jį kam nors pakartoti ir įšokti į TOP'ą“, - sako M. Tyla.

Kalbėdamas apie Lietuvos rinką M. Tyla išskiria madingus ir populiarius atlikėjus.

„Aš visada atskiriu populiarų atlikėją nuo madingo. Madingas atlikėjas, mano supratimu, Lietuvoje yra Jazzu. Sakysime A. Mamontovas ar E. Dragūnas bus jau populiarūs. Madingi atlikėjai daugiau matomi didmiesčiuose – Vilniuje, Kaune. Kai mes organizuojame koncertą, žinome, kad madingas atlikėjas mieste gali surinkti daug žmonių. Bet jei nuvešime į provinciją – atleiskite, bet salė gali būti pustuštė. Populiarus atlikėjas yra toks, kad kur tu jį benuvežtum jis visur surinks žmones“, - patirtimi dalijosi M. Tyla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)