Gražina Gum: „Prasidėjus didelę maistinę vertę turinčių daržovių ir uogų derliui – puikus metas užsiimti organizmo detoksikacija. Skamba gal būt per daug ekspresyviai? Tačiau siūlau paprastą ir visiems itin priimtiną būdą – tiesiog keletą dienų ar net savaitę-dvi maitintis augaliniu maistu. Kodėl tai yra naudinga ir kaip tai veikia mūsų organizmą?

Tai ne dieta – tai itin aukštą maistinę vertę turinti organizmą detoksikuojanti, jauninanti, liekninamoji, šarminanti mityba, paremta augaliniu maistu. Toks mitybos planas neleis kankintis nuo alinančių, mažą maistinę vertę turinčių dietų – jums bus itin lengva apvalyti kūną nuo toksinų, džiaugtis gražia oda, ramiu ir giliu miegu, susigrąžinti energiją, numesti nereikalingus kilogramus, kurie ir yra užteršto organizmo pasekmė. Tai gali būti naujas ir įdomus eksperimentas.
Gražina Gum

Be to, sužinosite gausybę naujų dar niekada negamintų patiekalų receptų ir būsite smagiai nustebinti, kad toks maistas gali būti gardus, sotus, maistingas ir itin lengvai paruošiamas. Nauji skoniai, nauji deriniai, ir viskas labai gardu. Ar žinojote: suderinta augalinė mityba pati savaime yra itin maistinga, atkurianti žmogaus organizmui taip reikalingus enzimus.

Žarnynas šalina ne tik maisto atliekas, bet ir mirusias mūsų organizmo ląsteles ir audinius, kaip fizinės ir protinės veiklos pasekmę. Jeigu jos nepašalinamos, tai sukelia baltymų irimą, kuris didina toksemiją – kraujo apnuodijimą, arba acidozę, t.y. didina rūgštingumą. Tokių organizmo atliekų susikaupimas kenkia mūsų sveikatai gerokai daugiau nei manoma, todėl jų pašalinimas yra viena iš svarbiausių priemonių siekiant teigiamų rezultatų.

Žmogaus organizme gyvena blogosios ir gerosios bakterijos. Gerosios bakterijos klesti deguonies priturtintoje terpėje. O blogosios bakterijos, vėžio ląstelės, infekcijos, virusai, parazitai ir grybai renkasi anaerobinę, t.y. mažai deguonies turinčią, aplinką, nes deguonies prisotintoje aplinkoje joms išgyventi yra labai sunku.

Todėl taip svarbu papildyti savo kūną šiuo mums gyvybiškai svarbiu elementu – deguonimi. Taip pat labai svarbu normalizuoti trūkstamą fermentų/enzimų kiekį, kurių ima trūkti maitinantis rūgštiniu maistu – kepant, verdant antrą kartą, skrudinant, taip pat valgant miltinius, pieno produktus, gausiai vartojant gyvūninės kilmės patiekalus.

Šios programos metu audiniai bus maitinami visaverčiu šarminiu maistu, kuriame gausu fermentų. Kartu mes leisime organizmui pailsėti nuo sunkaus maisto – o taip ir pradedami formuoti sveikesni tinkamos mitybos įpročiai.

Mūsų organizmas yra unikalus. Tik reikia jam padėti atsikratyti per laiką sukauptais toksinais, kad jis vėl natūraliai funkcionuotų, o mes galėtume girdėti tikruosius jo poreikius. O pirmoji rekomendacija – rytą pradėti šilto vandens stikline su citrinos sultimis, vėliau išgerti žaliąjį kokteilį. Jei pageidaujate, dar galite užvalgyti vaisių.