Pavadintas riterio „Winand of Julemont“, kuris 1220 m. nusipirko dvarą iš Saint Jacob abatijos Lježe, Belgijoje, vardu. Julemonto šeimos ginklą vis dar galima pamatyti stikliniame lange virš įėjimo į Château. Riteris išplėtė dvarą pastatydamas bokštą, kuris šiandien sukuria puikų foną fine dining restorane „Julemont“.

 Goujon

Aplinka, erdvė, staltiesės, indai sukuria restorano atmosferą, o būtent patiekalai esantys lėkštėje papasakoja daugiausiai apie šefo įgūdžius, kūrybiškumą, gebėjimą išieškoti ingredientus ir derinti skonius. Vos per metus pasiektas stulbinantis šefo Guido Braeken pripažinimas byloja, kad šioje virtuvėje auga galimai vienas geriausių pasaulio šefų. Braeken pripažintas Gault&Millau 2023 metų jaunuoju virėju ir pateko į 2023 m. geriausio virėjo apdovanojimų nominantų sąrašą. Restoranas iš karto buvo apdovanotas dviem Michelin žvaigždutėmis, o Guido Braeken tapo jauniausiu šefu Nyderlanduose gavusiu tokį įvertinimą. Michelin Guide yra aukščiausias kulinarinės meistrystės įvertinimas. Išskirtinumo prideda tai, kad Julemont yra vienas iš 10 Forbes atrinktų ir rekomenduojamų aplankyti restoranų visame pasaulyje 2024 metais “The Coolest Restaurants For 2024, According To Experts“

 Žuvis

Guido Braeken patiekalai yra tobula pusiausvyra tarp klasikos ir modernumo. Stiprūs klasikinės prancūziškos virtuvės pagrindai leidžia jam būti kūrybingu ir žaisti su ingredientais iš kitų šalių bei kultūrų, tokių kaip Azija ar Lotynų Amerika. Rezultatas – su prancūzišku preciziškumu, bet įdomūs, vaizduotę ir išskirtinius pojūčius sužadinantys patiekalai.

 Ėriena

Nenuostabu, kad Guido atvykimas į Vilnių išskirtinei vakarienei yra dėmesio vertas renginys, kurį kartu su viešbučiu PACAI padėjo įgyvendinti Bocuse d’Or Lietuva ir Go Vilnius, o taip pat renginio draugas Aroma Gold.

“Tokio ingredientų sąrašo vienoje vietoje dar neteko matyti” šypsosi Simonas Gudelis, restorano PACAI vadovas. “Čia bus visi geriausi ir brangiausi pasaulio produktai: omarai, Hamachi žuvis, otas, ikrai… Yra produktų, kurių tiesiog Lietuvoje gauti nebuvo įmanoma, tad šefas Guido juos atsiveš su savimi. O su partneriais AMKA priderinome tikrai išskirtinius gėrimus. Labai džiaugiuosi, kad galėsime sukurti tokią unikalią gastronominę patirtį mūsų restorano svečiams.”

 Carpaccio

Vakarienė vyks gegužės 6 dieną 18:30 val restorane PACAI, Vilniuje.

Vietų skaičius labai ribotas.