sūriai


Sūrio ir kumpio sąjunga  (1)
2016 m. gruodžio 3 d. 00:00
Pateikiame ištrauką iš tarptautinio bestselerio „Druska: pasaulio istorija“. Knygos autorius yra Mark Kurlansky – amerikiečių žurnalistas, rašytojas,...
Kalėdinių naujovių pasižvalgyti į Londoną vykusi I. Budrienė liko nusivylusi: reginių pritrūko  (23)
2016 m. lapkričio 27 d. 15:03
Kasmet į populiariausias Londono parodas, kuriose gali susipažinti su naujausiomis švenčių rengimo tendencijomis, vykstanti renginių organizatorė Inga...
B. Nicholson pažėrė patarimų su baime laukiantiems švenčių  (45)
2016 m. lapkričio 22 d. 14:12
Artėjant Kalėdoms didžiausiu galvos skausmu dažnai tampa šventinio stalo ruošimas....
Sovietmetį pergyvenęs rusų verslininkas: iš gynėjų tapome žmogžudžiais, mums pripaišė ir Vilnių, ir Baku  (254)
2016 m. lapkričio 19 d. 07:00
„Grįžom į Tėvynę, o Tėvynės nėra! Vietoj Tėvynės – nauja šalis, jai į mus...
Vynuogynų keliais po rudenėjančią Burgundiją  (5)
2016 m. lapkričio 18 d. 11:12
Aukso šlaitais upių pakrantės Burgundijoje vadinamos ne veltui. Iš tolo geltonuoja...
Artėja vienas juodžiausių laikotarpių metuose: atrodo, kad žmonės ruošiasi karui  (219)
2016 m. lapkričio 10 d. 16:16
„Man Kalėdos pradeda atrodyti viena iš bjauriausių švenčių“, – sako DELFI pašnekovė Edita (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), kurios teigimu...
Su burokėliais marinuoti žiediniai kopūstai  (3)
2016 m. lapkričio 2 d. 00:01
Be to, kad yra puikaus skonio, pagal šį receptą marinuoti žiediniai kopūstai yra neapsakomai dekoratyvūs ir puošia stalą.
G. Juodeika aštrius įspūdžius mėgsta tik virtuvėje, už jos ribų – ne  (4)
2016 m. spalio 31 d. 16:06
Televizijos laidų prodiuseris, aktorius Gediminas Juodeika – aštresnio maisto...
Dažnai demonizuojamas ilgo galiojimo pienas: ar tikrai taip blogai, kaip galvojame  (27)
2016 m. spalio 12 d. 00:03
Pienas – bene labiausiai analizuojamas ir dažnai demonizuojamas maisto produktas. Vieni...
Įspūdžių žemėlapis susiruošusiems į Fuerteventūrą: ką pamatyti, ką patirti, ko paragauti  (8)
2016 m. spalio 10 d. 17:52
Nors dėl saulėto klimato ištisus metus ir pakrantes šiaušiančio vėjo daugeliui...
Kenijoje jau 6 metus gyvenanti Aušra: tokios civilizacijos rasti nesitikėjau  (30)
2016 m. spalio 8 d. 00:00
„Nepamiršiu to vakaro, kai vyras, važiuodamas iš darbo namo, man paskambino ir ištarė: "Spėk, kur man kompanija siūlo važiuoti padirbėti"?
Lietuviai keičiasi – parduotuvėse nebeperka bet ko  (15)
2016 m. spalio 7 d. 16:07
Lietuvos gyventojai parduotuvių lentynose vis dažniau ieško specializuotų maisto produktų, savo sudėtyje neturinčių alergenų, glitimo, konservantų,...
Įvardijo juodąjį sąrašą: organizmą „apsvaiginantys“ produktai, sukeliantys aštrų skausmą  (10)
2016 m. spalio 3 d. 16:13
Sąnarių uždegimas – itin skausminga ir varginanti liga. Ją sukelti gali bakterijos,...
Ilzenbergo dvaras: pasak legendos, saloje auga stebuklingas ąžuolas, prie kurio ištartos meilės priesaikos yra amžinos  (19)
2016 m. spalio 1 d. 00:00
Kultūros ir meno oazės, prašmatnių puotų ir paslaptingų meilės istorijų liudytojai...
Perka kaip sveiką maistą, o gali būti priešingai: tokių produktų priedai specialistams kelia siaubą  (57)
2016 m. rugsėjo 28 d. 00:02
Spalvingomis etiketėmis papuošti maisto produktai, kurie, kaip skelbiama reklamose, skirti...
Molėtuose vyko rudens gėrybių ir amatų mugė  (1)
2016 m. rugsėjo 26 d. 14:42
Šeštadienį Molėtuose Bobų vasarą pasitiko Rudens gėrybių ir amatų mugė „Kartu dirbam – kartu švenčiam“ bei visi į ją susirinkusieji.
Mėgstate sūrį ir drąsiai dedate jį ant stalo? Viskas, ką turėtumėte žinoti  (31)
2016 m. rugsėjo 23 d. 21:31
Neabejotinai sūris yra vienas iš dažniausiai maisto gamyboje naudojamų pieno produktų. Lietuva turtinga sūrių kultūra dar negali pasigirti, todėl vis...
Koks maistas tinka prie kokteilių? Ko reikėtų vengti prieš valgį ir po jo?
2016 m. rugsėjo 22 d. 00:00
Turbūt prie alaus niekada nevalgytumėte arbūzų ir vynuogių sumuštinukų, o sotaus...
Foralbergo kalnų sakmės, Alpių sūris ir karvių šypsenos
2016 m. rugsėjo 19 d. 09:32
Žvilgsnis bėgioja žaliais Alpių šlaitais, užkliūdamas už viršūnių, kai kur net ir...
Mokslininkai įvertino populiariausias dietas: kuri iš jų geriausia  (5)
2016 m. rugsėjo 11 d. 14:33
Rinkdamas medžiagą 2010 m. išleistai savo knygai „The 5 Factor World Diet“...
Taip valgyti nerekomenduojama: įpročiai, kurie kenkia sveikatai ir tukina  (12)
2016 m. rugsėjo 6 d. 11:32
Sportas ir mityba – temos, apipintos daugybe mitų. Ar ir jūs tikite, kad tortas vakarienei nekenkia, nes rytoj laukia treniruotė? Savijautą pagerins papildai ir...
Paprasti patarimai, kaip apsisaugoti nuo vėžio  (29)
2016 m. rugsėjo 4 d. 20:13
Tinkamas gyvenimo būdas gali užkirsti kelią ne vienos rūšies vėžiui. Goodhousekeeping.co.uk pateikia 8 patarimus, kaip galima apsisaugoti nuo vėžio tiesiog...
„Sostinės dienos 2016” iš arčiau: ko tikėtis šiemet?
2016 m. rugpjūčio 29 d. 00:00
Kas dominuoja didžiausioje Vilniaus kultūros šventėje ir kokios naujovės?
Išradingo ūkininko sėkmės receptas – ožkos ir poniai  (13)
2016 m. rugpjūčio 27 d. 16:42
Iš pirmo žvilgsnio Jono Griciaus ūkį sudaro keistas derinukas – ožkos ir poniai.
Gruzija – čia turėtų patikti ne tik tikrų vyrų išsiilgusioms moterims  (7)
2016 m. rugpjūčio 27 d. 00:10
Kad ir kaip norėtųsi Gruzijos pietvakariuose įsikūrusį Batumį vadinti Juodosios jūros...
Kelionių po Lietuvą poveikis: kaip iš pieno plaukus
2016 m. rugpjūčio 26 d. 13:43
Orą gryninantis kadagynas, išmanusis parkas, pieniška pasaka, žolynų grožio procedūros, dviračių takas aplink ežerą... Turizmo naujovių bei idėjų gausu...
„Sostinės dienos“ iš arčiau: kokių naujovių žada didžiausia Vilniaus kultūros šventė  (1)
2016 m. rugpjūčio 26 d. 12:00
Kaip ir kasmet, pirmąjį rugsėjo savaitgalį Vilnius atsiduos kultūriniam sūkuriui – rugsėjo 2-4 dienomis miestą į šventę panardins jau 23-iąjį kartą...
Kidulių miestelio šventėje atgimė dvaro istorija
2016 m. rugpjūčio 22 d. 11:06
Šeštadienį Kiduliuose (Šakių rajone) vėl atgijo kadaise klestėjęs dvaras. Mažo...
Šeimos idilė kaime: buvusių miestiečių ūkyje pilna netikėtumų ir darbo iki vėlaus vakaro  (81)
2016 m. rugpjūčio 20 d. 23:58
Skirtingų spalvų bulvės, milžiniškos braškės, tik naktį žiedus praskleidžianti...
Dieta „Trys gracijos“: belgų dietologų sukurti supermeniu skirtingiems figūros tipams (-3 kg per 3 dienas)  (5)
2016 m. rugpjūčio 17 d. 12:36
Dietą „Trys gracijos“ specialiai moterims sukūrė belgų dietologai. Medikai nustatė,...