sūriai


Maisto tinklaraštininkė: pasakysiu atvirai – pas mus Latvijoje kažkodėl manoma, kad Vilniuje nieko gero nėra. 3 RECEPTAI
2017 m. sausio 14 d. 00:00
Maisto tinklaraštininkė Signe Meirane (33 m.) Latvijoje yra tokia pat populiari kaip pas mus Beata Nicholson. Aštuonių kulinarinių knygų autorė ir...
Lietuvos atgimimo simboliu tapusi vieta: garsėjo šveicariškais sūriais ir eikliais žirgais  (2)
2017 m. sausio 6 d. 19:14
Atrodo, kad Gelgaudiškio dvaras mena visą Sūduvos krašto istorijos dramą. Ne tik todėl, jog ši vieta buvo įkurta dėka Žalgirio pergalės ar dėl to, kad...
Jubiliejinė kelionių paroda „Adventur“ kvies ragauti pasaulio ir Lietuvos
2017 m. sausio 5 d. 14:17
Pradėti kelionių metus sausį tapo tradicija. Tarptautinė turizmo, kelionių ir aktyvaus...
Sūrininkų namų kūrėjas susiruošė kraustytis iš Dargužių  (102)
2017 m. sausio 1 d. 13:36
Užuominos, kad Sūrininkų namų kūrėjas Valdas Kavaliauskas parduoda savo verslą,...
Išdavė, kiek paklojo už kalėdinio namelio nuomą Vilniaus centre: ir verkėm, ir juokėmės  (215)
2016 m. gruodžio 29 d. 11:39
Besibaigiant prekybai kalėdiniame Vilniaus katedros aikštės miestelyje prekybininkai...
Kūčių stalas – tarp tradicijų ir šiuolaikinių šeimininkių improvizacijų  (3)
2016 m. gruodžio 23 d. 14:44
Artėjančios šventės neretai tampa tikru galvos skausmu šeimininkėms, ant šventinio stalo bandančioms suderinti tradicinę ir šiuolaikinę virtuves.
Artimieji negailės pagyrų: itin sultingos vištienos triukas ir receptas, kuris priblokš  (4)
2016 m. gruodžio 22 d. 13:15
Prieš didžiąsias šių metų šventes šeimininkėms ir šeimininkams nemažą iššūkį kelia šventinio stalo ruoša. Šv. Kūčių ir Kalėdų metu norisi...
Dietologė paaiškino, kaip suprasti organizmo siunčiamus signalus  (21)
2016 m. gruodžio 16 d. 06:30
Kai jaučiate įtampą, norisi didelio šokoladinio pyrago gabalo? O geriausiai draugei...
Ant stalo per šventes lietuviai drąsiai krauna ir austres, ir zelandišką jautieną  (9)
2016 m. gruodžio 16 d. 00:00
Tai, kad lietuvių širdžiai artimi cepelinai ir jie, turbūt, į nieką kitą nemainytų...
7 valgomos dovanos, kurios nudžiugins kiekvieną
2016 m. gruodžio 7 d. 09:36
Tai oficialu – gyvename maisto mylėtojų eroje. Neregėto populiarumo susilaukia...
Sūrio ir kumpio sąjunga  (1)
2016 m. gruodžio 3 d. 00:00
Pateikiame ištrauką iš tarptautinio bestselerio „Druska: pasaulio istorija“. Knygos autorius yra Mark Kurlansky – amerikiečių žurnalistas, rašytojas,...
Kalėdinių naujovių pasižvalgyti į Londoną vykusi I. Budrienė liko nusivylusi: reginių pritrūko  (23)
2016 m. lapkričio 27 d. 15:03
Kasmet į populiariausias Londono parodas, kuriose gali susipažinti su naujausiomis švenčių rengimo tendencijomis, vykstanti renginių organizatorė Inga...
B. Nicholson pažėrė patarimų su baime laukiantiems švenčių  (47)
2016 m. lapkričio 22 d. 14:12
Artėjant Kalėdoms didžiausiu galvos skausmu dažnai tampa šventinio stalo ruošimas....
Sovietmetį pergyvenęs rusų verslininkas: iš gynėjų tapome žmogžudžiais, mums pripaišė ir Vilnių, ir Baku  (254)
2016 m. lapkričio 19 d. 07:00
„Grįžom į Tėvynę, o Tėvynės nėra! Vietoj Tėvynės – nauja šalis, jai į mus...
Vynuogynų keliais po rudenėjančią Burgundiją  (5)
2016 m. lapkričio 18 d. 11:12
Aukso šlaitais upių pakrantės Burgundijoje vadinamos ne veltui. Iš tolo geltonuoja...
Artėja vienas juodžiausių laikotarpių metuose: atrodo, kad žmonės ruošiasi karui  (219)
2016 m. lapkričio 10 d. 16:16
„Man Kalėdos pradeda atrodyti viena iš bjauriausių švenčių“, – sako DELFI pašnekovė Edita (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), kurios teigimu...
Su burokėliais marinuoti žiediniai kopūstai  (3)
2016 m. lapkričio 2 d. 00:01
Be to, kad yra puikaus skonio, pagal šį receptą marinuoti žiediniai kopūstai yra neapsakomai dekoratyvūs ir puošia stalą.
G. Juodeika aštrius įspūdžius mėgsta tik virtuvėje, už jos ribų – ne  (4)
2016 m. spalio 31 d. 16:06
Televizijos laidų prodiuseris, aktorius Gediminas Juodeika – aštresnio maisto...
Dažnai demonizuojamas ilgo galiojimo pienas: ar tikrai taip blogai, kaip galvojame  (27)
2016 m. spalio 12 d. 00:03
Pienas – bene labiausiai analizuojamas ir dažnai demonizuojamas maisto produktas. Vieni...
Įspūdžių žemėlapis susiruošusiems į Fuerteventūrą: ką pamatyti, ką patirti, ko paragauti  (8)
2016 m. spalio 10 d. 17:52
Nors dėl saulėto klimato ištisus metus ir pakrantes šiaušiančio vėjo daugeliui...
Kenijoje jau 6 metus gyvenanti Aušra: tokios civilizacijos rasti nesitikėjau  (30)
2016 m. spalio 8 d. 00:00
„Nepamiršiu to vakaro, kai vyras, važiuodamas iš darbo namo, man paskambino ir ištarė: "Spėk, kur man kompanija siūlo važiuoti padirbėti"?
Lietuviai keičiasi – parduotuvėse nebeperka bet ko  (15)
2016 m. spalio 7 d. 16:07
Lietuvos gyventojai parduotuvių lentynose vis dažniau ieško specializuotų maisto produktų, savo sudėtyje neturinčių alergenų, glitimo, konservantų,...
Įvardijo juodąjį sąrašą: organizmą „apsvaiginantys“ produktai, sukeliantys aštrų skausmą  (10)
2016 m. spalio 3 d. 16:13
Sąnarių uždegimas – itin skausminga ir varginanti liga. Ją sukelti gali bakterijos,...
Ilzenbergo dvaras: pasak legendos, saloje auga stebuklingas ąžuolas, prie kurio ištartos meilės priesaikos yra amžinos  (20)
2016 m. spalio 1 d. 00:00
Kultūros ir meno oazės, prašmatnių puotų ir paslaptingų meilės istorijų liudytojai...
Perka kaip sveiką maistą, o gali būti priešingai: tokių produktų priedai specialistams kelia siaubą  (57)
2016 m. rugsėjo 28 d. 00:02
Spalvingomis etiketėmis papuošti maisto produktai, kurie, kaip skelbiama reklamose, skirti...
Molėtuose vyko rudens gėrybių ir amatų mugė  (1)
2016 m. rugsėjo 26 d. 14:42
Šeštadienį Molėtuose Bobų vasarą pasitiko Rudens gėrybių ir amatų mugė „Kartu dirbam – kartu švenčiam“ bei visi į ją susirinkusieji.
Mėgstate sūrį ir drąsiai dedate jį ant stalo? Viskas, ką turėtumėte žinoti  (31)
2016 m. rugsėjo 23 d. 21:31
Neabejotinai sūris yra vienas iš dažniausiai maisto gamyboje naudojamų pieno produktų. Lietuva turtinga sūrių kultūra dar negali pasigirti, todėl vis...
Koks maistas tinka prie kokteilių? Ko reikėtų vengti prieš valgį ir po jo?
2016 m. rugsėjo 22 d. 00:00
Turbūt prie alaus niekada nevalgytumėte arbūzų ir vynuogių sumuštinukų, o sotaus...
Foralbergo kalnų sakmės, Alpių sūris ir karvių šypsenos
2016 m. rugsėjo 19 d. 09:32
Žvilgsnis bėgioja žaliais Alpių šlaitais, užkliūdamas už viršūnių, kai kur net ir...
Mokslininkai įvertino populiariausias dietas: kuri iš jų geriausia  (5)
2016 m. rugsėjo 11 d. 14:33
Rinkdamas medžiagą 2010 m. išleistai savo knygai „The 5 Factor World Diet“...