Amerikiečių poeto ir eseisto Walto Whitmano mitybos traktato atradimo garbei grupės „Psychosexual Rabbithole“ vokalistė ir rašytoja Kelsey Osgood sumanė išmėginti visai kito garsaus rašytojo mitybą. Kelias dienas ji laikėsi griežtos vegetarinės mitybos šalininko grafo Levo Nikolajevičiaus Tolstojaus dietos.

Pirma diena

Ryte paskaitinėjau apie L. Tolstojaus dietologiją. To nauda buvo dviguba: pirma, šiek tiek sužinojau apie tai, kodėl valgau tai, ką valgau. O antra, tai padėjo man prastumti laiką iki tol, kol jau bus galima kažko užvalgyti, o būtent – iki vidurdienio. Štai ką sužinojau. Nors dauguma mūsų L. Tolstojų pažįsta kaip didį rašytoją, retas kuris žino, kad jis padarė didžiulės įtakos slaviškai 19-ojo amžiaus virtuvei.

Būtent L. Tolstojus labai propagavo vegetarišką virtuvę. Jis ne tik smerkė mėsą valgančius žmones ir juos vadino neišvengiamai inertiškais ir amoraliais, bet ir pabrėžė, kad persivalgymas yra disciplinos trūkumo ir bedieviškos prigimties ženklas.

Tačiau straipsnio autorė norėjo sužinoti, kokį poveikį tokie griežti įsitikinimai daro liemens apimčiai. L. Tolstojaus manifestai apie vegetarizmą paskatino Ghandį pereiti prie augalinės mitybos.

Galiausiai jo kūnas pasidarė toks lieknas, kad su didžiuliu pasitikėjimu ėmė vaikščioti tik apsijuosęs strėnjuoste. Ar gali tikėjimas duonos, vandens ir egomanijos dieta tą patį poveikį turėti ir kitiems?

Ir net duonos negalima valgyti pirmąją dieną. Pirmą dieną galima gerti tiki kumyso – fermentuoto kumelės pieno gėrimo.

Antra diena

Ryte K. Osgood teigė atsikėlusi blaivia galva ir rodos galinti kalnus nuversti. Pusryčiams K. Osgood išgėrė skrudintų rugių kavos ir suvalgė dubenėlį skystos avižų košės. Ji jau ėmė svajoti apie skrudintą šoninę, tačiau prisiminė, kad L. Tolstojus sakydavo, jog žmogus, valgantis gyvūną, perima jo savybes ir jį apima gyvuliška aistra.

„Per daug valgantis žmogus negali kovoti su tinguliu. O godus ir nedirbantis žmogus niekada negalės kovoti su seksualine aistra“, – teigė L. Tolstojus. Todėl K. Osgood meta iš galvos mintis apie šoninę.

Popiet ji nusprendžia šiek tiek pasimankštinti. Todėl ji pasiima internetu pirktą dalgį ir žingsniuoja į parką, kur ima šienauti žolę. Tačiau jai vos spėjus sušilti, prisistato du policininkai ir sako, kad bet kokiai žemės ūkio veiklai viešame parke reikia leidimo. Tad tenka tempti dalgį namo.
Vakarienei ji suvalgo duonos ir migdolų.

Trečia diena

Trečią dieną K. Osgood pasninkavo. L. Tolstojus tikėjo, kad mėsos atsisakymas yra žingsnis link pasninkavimo, kuris yra itin svarbus sekant Kristaus gyvenimo keliu ir atkuriant Viešpaties karalystę Žemėje. Vienas straipsnio autorės draugas „Facebooke“ pažymėjo, kad pasninkavimas taip pat mažina ir kūno masės indeksą. „Suvokti gyvenimo tuštybę nėra jau taip sunku, ir net paprasčiausi žmonės tai suvokė jau seniai ir toliau sau gyvena“, – atrašė ji jam.

Ketvirta diena

K. Osgood surengė vakarėlį ir svečiams patiekė daržovių patiekalų. Kai jos draugė Cindy paprašė alaus, šią ji išvadino gėdos neturinčiu aklu gyvuliu. Draugė, rodos, įsižeidė, todėl jai K. Osgood pasiūlė šaltinio vandens, nes taip elgtis yra krikščioniška.

Kai visi svečiai susėdo valgyti, K. Osgood valandą neleido prisiliesti prie maisto ir privertė svečius išklausyti ditirambą apie tai, koks blogis yra privati nuosavybė ir kokios svarbios yra moterų teisės. Du draugai išėjo, o likę du jautėsi labai nejaukiai.

Minėta draugė Cindy juokais pasiūlo straipsnio autorei pagaminti porą batų iš medžio žievės ir atidaryti jos veikalų spaustuvę. Nepaisant draugės pašaipų, K. Osgood mano, kad vakarėlis pavyko.

Penkta diena

Aš atsibudau ir pamačiau, kad man išaugo barzda, nors esu moteriškos lyties. Valgau manų košę su migdolų pienu, ir iš karto bėgu į lovą, nes man nevirškina skrandis. Cindy neša man trylika vaikų....

Šešta diena

Paminėdama eksperimento pabaigą K. Osgood suvalgo .. mėsainį ir visiškai pamiršta, kaip rašyti kirilica.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)