R. Berankiui buvo įteiktas medalis „Už sporto pergales“. Tenisininką apdovanojo KKSD generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

Lietuvis tik pirmadienį (balandžio 13 d.) iš JAV į tėvynę parsivežė savo pirmą titulą, iškovotą ATP serijos turnyruose. Hjustone poroje su Rusijai atstovaujančiu gruzinu Teimurazu Gabašviliu vilnietis iškovojo pergalę „Fayez Sarofim & Co US Men's Clay Court Championship“ dvejetų varžybose.

Ankstesnė skambi pergalė buvo dar 2007 metais, kai mūsiškis triumfavo „US Open“ jaunių čempionate. Perėjus į suaugusiųjų grupę, R. Berankiui iki šiol teko tenkintis pergalėmis tik „Challenger“ serijos varžybose.

„Jau daug metų žaidžiu, bet iki šiol nebuvau laimėjęs ATP turnyro. Man ši pergalė – labai svarbi ir, manau, tikrai įspūdinga. Ypač dėl to, kad nugalėjome pirmą pasaulio dvejetą“, – sakė tenisininkas.

Pirmame rate lietuvis ir Rusijai atstovaujantis gruzinų kilmės jo porininkas tik po dramatiško trečio seto 4:6, 6:2, 19:17 privertė pasiduoti argentinietį Federico Delbonį ir serbą Dušaną Lajovičių, kitame mače po jų kojomis krito tituluočiausias šių laikų teniso dvejetas, pasaulinio reitingo lyderiai amerikiečiai dvyniai Bobas ir Mike'as Bryanai, pusfinalyje 6:3, 6:4 eliminuoti švedas Robertas Lindstedtas ir austras Jurgenas Melzeris, o finale 6:4, 6:4 įveiktas filipiniečio Treato Huey'o ir amerikiečio Scotto Lipskio duetas.

Už pergalę JAV korte R. Berankiui ir T. Gabašviliui atiteko po 250 ATP dvejetų reitingo taškų ir beveik 27 tūkst. JAV dolerių. ATP dvejetų reitinge R. Berankis dabar pakilo per 331-ą laiptelį – į aukščiausią karjeroje 213-ą poziciją. Vienetuose mūsiškis yra 80-oje pozicijoje.

Gali būti, kad jau šią savaitę R. Berankis ir T. Gabašvilis vėl dalyvaus ATP-500 serijos turnyre Barselonoje. Todėl R. Berankio viešnagė namuose truks tik kelias dienas.

Apsilankęs Katalonijos sostinėje lietuvis grunto sezoną tęs turnyrais Eštorile (Portugalija), Madride (Ispanija), Ženevoje (Šveicarija) ir galiausiai Paryžiaus (Prancūzija) „Roland Garros“ aikštyne, kur gegužės pabaigoje startuos antras šio sezono „Didžiojo kirčio“ („Grand Slam“) serijos turnyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)