Brazilijos rinktinės treneris argentinietis Rubenas Magnano su savo gimtosios šalies rinktine jau iškovojo olimpinį aukso ir pasaulio čempionato sidabro medalius. Sulaukęs dovanos iš organizatorių, argentinietis surinko visus brazilų veteranus ir Ispanijoje jo treniruojama rinktinė bus viena vyriausių komandų. Brazilijos rinktinėje vos trys žaidėjai yra jaunesni nei 30 metų.

Vienas tokių - 29-erių metų Tiago Splitteris (211 cm ir 111 kg) - šiemet tapo NBA čempionu. Jo statistika San Antonijaus „Spurs“ komandoje buvo nebloga: vidutiniškai 22 minutės, 8 taškai ir 6 atkovoti kamuoliai. Pagrindinis NBA čempionų vidurio puolėjas Brazilijos priekinę liniją sudarys kartu su Nene Hilario (211 cm ir 113 kg). Dviem metais vyresnis Nene praėjusį sezoną padėjo Vašingtono „Wizards“ komandai patekti į Rytų konferencijos pusfinalį. Brazilo statistika JAV sostinės komandoje: vidutiniškai 30 minučių, 14 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

Savo sudėtyje Brazilija turi ir Andersoną Varejao (211 cm ir 121 kg). Pastaraisiais metais traumų kamuojamas ilgaplaukis krepšininkas šiemet prarado stabilią vietą Klivlando „Cavaliers“ klubo starto penkete. Jo statistika: vidutiniškai 28 minutės, 8 taškai ir 10 atkovotų kamuolių.

Savo minučių aikštėje lauks Rafaelis Hettsheimeiras (208 cm ir 118 kg), paskutinį sezoną praleidęs Malagos „Unicaja“ klubo (Ispanija) gretose. Krepšinio aistruoliams Lietuvoje turėtų būti taip pat pažįstamas ir 34-erių metų ekipos senbuvis Guilherme'as Giovanonni (202 cm ir 100 kg). Šis krepšininkas sugrįžo iš Europos ir jau keletą metų žaidžia Brazilijos čempionate.

Šios Pietų Amerikos komandos gynėjų grandis nėra taip galingai sukomplektuota, kaip priekinė linija. Komandos „variklis“ be abejo bus „Barcelona“ klubo (Ispanija) įžaidėjas Marcelinho Huertas (191 cm ir 93 kg).

Atakuojančio gynėjo pozicijoje pamatysime NBA veteraną Leandro Barbosą (191 cm ir 88 kg). Šiuo metu žaidėjas dar neturi sutarties su jokia NBA komanda, tad sėkmingas pasirodymas pasaulio čempionate, padėtų jam pasirašyti pelningesnį kontraktą. Brazilas 2007 metais buvo pripažintas geriausiu NBA šeštu žaidėju.

Nuo suolo į žaidimą bandys įsilieti komandos veteranai 34-erių metų Alexas Garcia (193 cm ir 102 kg) ir buvęs žalgirietis 39-erių Marcelo Machado (201 cm ir 88 kg).

Brazilijos gynėjų grandyje yra jauniausias ekipos žaidėjas Raulis Neto (184 cm ir 89 kg). Šis įžaidėjas praėjusį sezoną praleido Ispanijos stipriausioje lygoje. Neseniai jis pasirašė sutartį su kita šios šalies „Murcia“ ekipa.

Brazilijos rinktinėje taip pat yra ir vienas natūralizuotas amerikietis. Tai - Larry Tayloras (185 cm ir 89 kg). Jis su komanda jau žaidė Londono olimpinėse žaidynėse.

Kalbant apie paskutinių metų Brazilijos rinktinės pasiekimus, reikia prisiminti, kad ji Londono olimpiadoje pasiekė ketvirtfinalį. Jame buvo pralaimėta Argentinai. Nuo tų pačių argentiniečių brazilai „krito“ ir prieš ketverius metus vykusiame pasaulio čempionate Turkijoje. Tąkart šios komandos susitiko aštuntfinalyje.

Lietuvos rinktinė FIBA organizuojamuose turnyruose su Brazilija žaidė tris kartus ir visus susitikimus laimėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)