„Lietuvos ryto“ stovykloje beliko keturi žaidėjai, praėjusio sezono pabaigoje ant kaklų užsikabinę paguodos neteikusius Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalius, o nurodymus treniruotėse dabar trimis kalbomis – lietuvių, rusų ir laužyta anglų – dalina naujas strategas Virginijus Šeškus.

Gimtuosius Prienus palikęs specialistas jau yra ragavęs Europos taurės varžybų skonio, kuomet vadovavo „Rūdupio“ komandai. Bet vesti „Lietuvos rytą“, pasak paties trenerio, visiškai kas kita.

„Kai dirbau Prienuose, mes jautėme, kad visos komandos yra stipresnės, todėl tenorėjome parodyti, jog galime su jomis kovoti. Dabar situacija – kitokia. Iš „Lietuvos ryto“ visi laukia pergalių, todėl atsakomybė didesnė“, – palygino V. Šeškus.

Debiutą jam mėginsianti apkartinti „Partizan“ ekipa vasarą išgyveno ne ką menkesnius pokyčius: klube nebėra nei kylančios Serbijos krepšinio žvaigždės Bogdano Bogdanovičiaus, Latvijos ir Prancūzijos talentų Davio Bertanio, Leo Westermanno ir Joffrey Lauvergne, nei amerikiečio Tarence'o Kinsey.

Belgrado komandoje, kurios amžiaus vidurkis vos perkopia 21-erius metus, beliko tik keli pažįstami veidai: pirmiausia, vyriausiasis treneris Duško Vujoševičius, taip pat „Lietuvos ryte“ praeityje žaidęs gynėjas Milenko Tepičius. Neskaitant atsarginių suolą kol kas trinančio jaunimo, „Partizan“ dabar verčiasi su vieninteliu legionieriumi – Slovėnijos rinktinės puolėju Edo Muričiumi, išsyk tapusiu „Partizan“ atakų lyderiu.

Daugiau krepšininkų, kuriuos būtų galima išskirti iš komandos draugų tarpo, V. Šeškus varžovų sudėtyje neranda.

„Nelabai ką čia išskirsi, nes „Partizan“ pelnomų taškų vidurkis tėra apie 60. Tad puolimas kol kas šlubuoja. Jie stringa poziciniame žaidime, užtat turi gerą greitą puolimą. Negalime leisti jiems rinkti taškų greitose atakose, kaip buvo savaitgalio rungtynėse su „Šiauliais“ (98:92 – DELFI) – turime greitai visi grįžti į savo aikštės pusę. „Partizan“ – jauna, agresyvi komanda, kuo pasižymi visi serbai. Juos nugalėti reikia protu“, – aiškino „Lietuvos ryto“ vairininkas.

Jokių nuostolių prieš mačą su Serbijos atstovais Vilniaus ekipa neturi, bet V. Šeškaus pasirinkimą riboja nepasitikėjimas legionieriais.

Po rungtynių su „Šiauliais“ treneris prisipažino ypač nerimavęs, kuomet į aikštę vienu metu buvo išleidęs visus keturis klubo užsieniečius.

„Ir toliau bijosiu tai daryti, – atviravo V. Šeškus. – Bet jų indėlio mums reikia. Travisas Leslie, Mike'as Moseris galėtų žaisti geriau. Reikia, kad jie suprastų naujo trenerio diegiamas idėjas.“

E grupėje su lietuviais ir serbais taip pat varžysis Bandirmos „Banvit“ (Turkija), Ploješčio „CSU Asesoft“ (Rumunija), Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis) ir Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ (Rusija) klubai.

DELFI paklaustas, ką laiko grupės favoritais, V. Šeškus paminėjo žydų komandą.

„Hapoel“ turėtų atrodyti neblogai – bent jau sprendžiant iš to, kaip žaidė Eurolygos atrankos turnyre. O šiaip grupė tikrai stipri, sublizgėti gali bet kuri ekipa“, – svarstė „Lietuvos ryto“ strategas.

Primename, kad rungtynės tarp „Lietuvos ryto“ ir „Partizan“ trečiadienį prasidės 19.30 val. Mačas vyks ne „Siemens arenoje“, kurioje krepšinis šiame sezone svečiuosis tik retkarčiais, o greta esančioje rekonstruotoje „Lietuvos ryto“ salėje. Vasarą žiūrovų vietų skaičius joje buvo padidintas nuo 1,7 iki 2,5 tūkst.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)